Acest demers, adica inregistrarea unei nunti cu o singura camera ne ingreuneaza misiunea destul de mult. Acest lucru nu inseamna ca nu putem sa facem o lucrare de valoare. Chiar avem obligatia sa satisfacem asteptariile protagonistilor si in asemenea situatie. Sigur ca avem nevoie de alt efort, niste aptitudini ma bine dezvoltate in a vedea, si cantari situatiile intradevar importante. In aceasta situatie avem nevoie si de un scenariu mult mai exact elaborat, scris mai amanuntit, dar grupat, pe temele cu greutate, dar tot asa de importanta este si documentarea prealabila. Citeste despre filmare nunta cu o singura camera.

Filmare nunta cu o singura camera

Trebuie sa stim foarte exact ce se asteapta de la noi, si astfel ne vom coordona activitatea.
Si nu va fi usor. Faptul ca lucram cu o singura camera nu inseamna ca vom face un film “plat”, inregistrand imagini numai cu protagonistii principali. Nu va sta camera continu indreptata spre miri, nasi, socri. Tot asa – ca si cu mai multe camere – vom cauta sa cuprindem tot evenimentul, surprinzand si situatii speciale care vor da culoare, si valoare peliculei.

Daca ne-am pregatit bine vom sti care sunt momentele importante, ipostazele cele mai frumoase pentru filmarea protagonistilor, putand sa ne coordonam activitatea si asupra unor aspecte secundare, dar care nu pot lipsi.

La filmarile cu o singura camera operatorul va munci mai mult, pentu ca tot atatea imagini trebuie sa inregistreze ca sa aiba la montaj din ce sa lucrez. Are avantajul ca poate vedea filmul in ansamblu, si dupa scenariu stie ce si cat trebuie sa filmeze. Va sta mai mult timp cu butonul „start” apasat, va petrece mai mult timp fizic si la filmarile pregatitoare, sau dupa eveniment. Un pic ii va fi mai greu cu deplasariile intre locatii, totdeauna va trebui sa plece mai repede, ca la locatia urmatoare deja sa fie in pozitie de asteptare la venirea protagonistilor.

Filmare nunta cu o singura camera – Inseamna RISC

Nu prea se poate deplasa cu ei, va prinde evenimentele totdeauna din alergare, din spate, de multe ori ramanand in urma. Dar, atentie: cand plecam… mai devreme. Oare am filmat totul, oare nu vom pierde ceva demn de filmat. In toate situatiile precis vom filma nu destul, ci mai mult despre protagonistii principali. Acest lucru se intampla din reflex profesional, caci cei care platesc trebuie sa fie in centrul inregistrarii. Insa daca vom proceda asa gresim, o sa avem un film unilateral, sec, fara culoare. Va trebui sa gasim si in conditiile acestea posibilitatile si conditiile, oprortunitatile de a filma si culisele evenimentului, acoperind o arie cat mai mare unde se intimpla lucruri interesante.

Si in aceste cazuri ne-ar ajuta echipamentul auxiliar, daca dispunem de asa ceva (camere fixe, microfoane). Daca nu totul cade in sarcina singurului operator. Cred ca nu trebuie specificata pregatirea lui profesionala, dar si capacitatea de a crea, de a recunoaste situatiile, care trebuie, si altele care merita sa fie filmate. Cele care trebuie vor da esenta, si imaginile care merita vor da „haina”, culoarea filmului prin care se va deosebi o lucrare de alta.
Concluzionand, deci vom putea realiza inregistrarea evenimentului si cu o singura camera depunand un efort in plus, efectuand o pregtire prelabila mai minutioasa, si dispunand – foarte important – de o mare experienta, care ne permite sa „citim” continuu evenimentul si sa recunoastem la timp, sa prevedem chiar cele ce urmeza in situatiile date.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Filmare nunta cu o singura camera – Lipsa RESURSELOR

Exista si o remarca: Eu, Madalin Dumitru, in calitate de videograf de nunta nu va recomand: Filmare nunta cu o singura camera.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Madalin DumitruAlina Gheorghe Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Si daca totusi ti se va cere sa filmezi numai cu o singura camera, eu una, in locul tau, as cere mult mai multi bani. Cred ca este ingrozitor de greu, tu vei face fata, sunt sigura, dar ai merita sa fii platit mult mai bine.
Pana la urma esti artist, dar esti om, nu robot, asa ca mi s-ar parea prea mult sa ti se ceara asa ceva… dar na… omul cere ce-si doreste, dar trebuie sa plateasca pentru asta. Parerea mea. 🙂

Madalin Dumitru
Cititor

Prin simplul fapt ca imi pun ideiile, vorbele si sfaturile pe acest blog, oamenii care vor sa lucreze cu mine uita de filmarea nuntii cu o singura camera.