Filmare nuntă cu sisteme de stabilizare

Vorbim in acest articol despre filmare nunta cu sisteme de stabilizare. Cat de importante sunt sistemele de stabilizare in filmarea de nunta si cat de necesare sunt acestea pentru ca video-ul nuntii tale sa fie la calitatea pro? Tot in acest articol prezentam cele mai populare sisteme de stabilizare pentru filmarea nuntii. Afla acum care este cel mai bun sistem de stabilizare pentru filmarea de nunta.

La ce ajuta sistemele de stabilizare in filmarea de nunta?

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’20’]

Dupa cum le este dat numele, sistemele de stabilizare au rolul de stabiliza imaginea filmata. Filmarea de nunta devine dificila in multe perioade si asta se datoreaza in primul rand tipului de eveniment. Filmarea de nunta nu implica regie, ceea ce ne limiteaza si ne face sa nu detinem pe deplin controlul unui rezultat.

Toti videografii de nunta profesionisti folosesc sisteme de stabilizare diverse care sa le aduca un plus de control asupra rezultatului filmat. Desigur ca trebuie mentionat ca sistemele de stabilizare in filmarea de nunta nu reprezinta decat un gadget. Un gadget care nu are puterea sa eticheteze intreaga activitate a cameramanilor. Este doar un plus de care filmarea nuntii are mare nevoie.

Care sunt cele mai folosite sisteme de stabilizare in filmarea de nunta?

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’20’]

filmare nunta cu sisteme de stabilizareLa ora actuala cel mai folosit sistem de stabilizare pentru filmarea de nunta este fly cam, urmat de steady cam si gimbal. Fiecare sistem de stabilizare din cele trei este si a fost foarte popular intr-o anume perioada de timp pentru o mare clasa de videografi de nunta.

Pornind de la trepied, prima stabilizare cunoscuta, ajungand la monopiede inteligente, imaginea a inceput sa prinda dinamism prin stabilizatoare. De ce? Pentru ca acestea iti ofera libertatea de a te misca. Nefolosite conform tehnicilor de filmare aferente, cadrele filmate cu acestea pot devenii stanjenitoare ochiului.

Cu siguranta ca multi dintre clienti nu inteleg conceptul filmarii de nunta sau mai bine zis modul de a colabora cu un cameraman profesionist si ajung ca in presetul de intrebari sa existe si:

Dar cu ce sisteme de stabilizare filmati? Nu de putine ori s-a intamplat sa aud aceasta intrebare. Raspunsul a fost simplu: Pentru stabilizarea camerelor folosesc fly cam, mai nou gimbal. Si ce gimbal folositi? Wow, am zis! Folosesc Ronin. A… foarte bine, spune potentialul client.

La randul meu am intrebat: Dar de ce conteaza atat de mult ce sisteme de stabilizare folosesc eu pentru filmarea nuntii? Raspunsul a fost: Pai am eu un prieten videograf care mi-a spus sa intreb si sa-l aleg pe acela care are Ronin.

Ok, sunt perfect de acord ca Ronin este o bijuterie de sistem de stabilizare, insa nu sunt de acord ca acesta sa devina un factor atat de important in alegerea cameramanului de nunta.

 

Cum arata o nunta filmata cu sisteme de stabilizare?

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’20’]

Noi stim cat de usor am putea manipula prezentarea unui material de nunta cu sisteme de stabilizare, de aceea preferam ca mai jos sa publicam un material in forma bruta de la valsul mirilor.

De multe ori spunem ca indiferent de segmentul in care te afli, ai nevoie de un minim de cunostinte pentru a te putea face inteles. Nu este suficient sa-i spui cameramanului ca vrei sa obtina o filmare de nunta frumoasa sau dinamica. Nu este suficient sa-i spui cameramanului ca vrei ca filmarea nuntii tale sa fie filmata cu sisteme de stabilizare.

Proiectul „filmare nunta” are la baza mesajul social prezentat de rezultat. Aceasta este cheia unei colaborari de succes. Mai jos va prezentam un material filmat de noi la o nunta cu sistemul de stabilizare Ronin.

Cat costa o nunta filmata cu sisteme de stabilizare?

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’20’]

Fiecare videograf are onorariul sau. Noi credem ca profesionistii nu adopta strategii de a cere bani in plus pe filmarea cu sisteme de stabilizare. Exista insa totusi si aceasta varianta in cazul in care stabilizarea necesita asist. Dupa cum spuneam, tot ce conteaza este sa stii ce sa ceri pentru a primi o oferta de pret cat mai reala. Noi am dezvoltat platfoma madvideo.ro unde afisam toate preturile pentru filmarea de nunta. Daca esti interesat sa vezi cat costa filmarea unei nunti de unul dintre videografii nostri, urmareste acest link.

Si pentru ca in segmentul videografiei de nunta exista costuri suplimentare pentru filmarea cu sisteme de stabilizare, va informam ca preturile pornesc de la 50 Euro si pot ajunge si la 500 Euro. Daca va intrebati de ce costurile pot deveni foarte mari, precizam ca nu veti achizitiona niciodata un sistem de stabilizare ci serviciile unei persoane abilitate care prin experienta sa va folosi aceste sisteme.

Ca in orice domeniu, exista costuri atunci cand vrei sa beneficiezi de experienta unui profesionist.

4 thoughts on “Filmare nuntă cu sisteme de stabilizare

  1. Cat costa sa filmati o nunta cu drona in Bucuresti? Am inteles ca nu mai dau voie sa se filmeze cu drona la nunta. Asa este? Mie imi plac foarte mult filmarile cu drona si mi-as dori si eu o asemenea filmare la nunta mea. Credeti ca este postibil sau cum trebuie procedat?

  2. Eu am avut la mine la nunta doi cameramani ce aveau camere video cei drept mai vechi dar sa stiti k am fost foarte multumita de filmare,deci nu trb sa dai o avere pt a avea cva frumos. Asa k nu mai amagiti lumea cu preturi atat de mari doar pt k sunt atat de multe inventii noi care poate nu fac nimic mai special dekt cele vechi.

    1. Insa aici intervine calitatea,culorile si filmul de nunta propriu zis. Nu sunt neaparat pro expensive dar ar trebui sa investim ca sa avem rezultate mai bune. Deci daca acei domni au venit cu asemenea aparate nu cred ca filmul de nunta a fost foarte wow…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close