Trebuie sa precizam de la bun inceput ca filmarea pentru nunta la tara difera mult de cea din oras, deci trebuie sa o tratam diferit. Degeaba am filmat zeci de nunti la oras, la tara daca nu ne informam singuri, ne prindem urechiile, cum s-ar zice. Va trebui sa alocam o atentie sporita, sa efectuam o pregatire mult mai amanuntita, si obligatoriu pe teren. Si locatiile se inmultesc si au cu totul alte caracteristici.. Obiceiurile, desfasurarea evenimentelor este alta. Citeste un articol in care am scris despre filmare pentru nunta la tara.

Filmare pentru nunta la tara

Pana si scenariul va fi conceput altfel.

Cand ne documentam la fata locului, in afara mirilor, vom face cunostiinta neparat si cu vornicul. El este cel mai in masura, sa ne ajute. Ideal ar fi daca am avea posibilitatea sa participam la o nunta, in conditiile date, sa culegem date la cald. Dar si asa putem realiza o filmare pentru nunta de proba in toate locatiile. De obicei ordinea evenimentelor la o nunta la tara sunt: cerutul miresei de la parinti, la casa socrilor mici, cununia civila, juramantul religios, petrecerea in cinstea mirilor, aducerea miresei la casa mirelui.

La tara de regula nu se efectueza filmare pentru nunta sau fotografieri in spatiu deschis. Dar si asa sunt destule ocazii sa prezentam particularitatile rurale ale nuntii. Deja inceputul filmarii la casa socrilor mici se desfasoara, in aer liber, mai ales daca este timp frumos. Este mai greu captarea sonorului, dar de multe ori glasul vornicului se amesteca cu cantatul cocosului, sau latratul cainiilor.

Va trebui sa stim sa tratam aceste situatii. La tara drumul de la o locatie la alta de multe ori se face pe jos, cateodata cu masina si mai rar, dar cel mai interesant din punctul nostru de vedere, cu caleasca, sau caruta. Unde mai punem ca in multe zone nuntasii se imbraca in port popular. Niciodata nu vom avea o sansa mai oportuna sa facem un film intradevar iesit din comun. Dar, atentie, trebuie sa cunostem bine specificul zonei atat ca obiceiuri, cat si a portului popular, a obiceiurilor culinare, si altele. La tara cele mai multe poze, ca si filmari exterioare se fac aproape exclusiv la iesirea din biserica. Retine, acesti factori reprezinta stilul abordat in filmare pentru nunta intr-o locatie.

La sala ne vom lovi de lipsa luminii suficiente. Va trebui sa facem ceva in acest sens, dar fara sa ne ingreuneze in miscarea noastra, instrumentele si aparatura cu care lucram – In timpul deplasarii calea alaiului se taie de multe ori. Sunt locuri unde se desfasoara lucruri interesante, nuntasii, trebuie sa dezlege probleme, sa dea de baut la cei care au oprit inaintarea, uneori chiar si bani.. Toate astea constituie clipe unicate care inregistrate bine vor fi folosite si in filmul nostru de nunta, dandu-i culoare. La tara darul se face de obicei prin strigare. Desigur ca vom inregistra si aceste momente, dar nu cred ca trebuie incluse in film. Aceste imagini le vom preda mirilor separat, totusi este un document pentru ei.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Filmare pentru nunta la tara

Nu trebuie sa uitam, ca nunta la tara nu se termina cu plecarea invitatilor. De regula se continua a doua zi la casa mirelui, unde este adusa noua domnita a casei, si aici sunt diferite obiceiuri zonale. Aici dupa obicei, mireasa isi schimba tinuta, si i se strange parul in coc, fiind de acum nevasta. Deja nu mai este fata.

Sigur ca nu peste tot vom fi in largul nostru in timpul filmarilor. Este posibil, ca la casa miresei sa fie spatiul redus, ca si la mire, la sala sa fie colturi mult prea intunecate. Atunci vor fi invitati pe care ii vom filma la dans, si evitam filmarile la masa, caci aceste inregistrari tot nu ne vor ajuta. Degeaba spunem la predarea filmului ca n-am dispus de lumina suficienta.

Filmare pentru nunta la tara este sansa executarii unei capodopere, dar este si o provocare.

Una frumoasa.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cruel Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Cruel
Cititor
Cruel

Ma bucur nespus de mult ca am citit un astfel de articol. Sunteti printre putinii profesionisti care mai realizeaza aceste tipuri de nunti si care pune accent pe traditiile din fiecare zona. Fiecare nunta are specifiul ei si daca este realizat intr-o maniera profesionista, intradevar, cum ati specificat si dumneavoastra, rezultatul final este o capodopera. Felicitari si mult succes!