În filmare ce-i prea mult strică

O sa ma adresez din nou, direct dumneavoastra, viitoarelor mirese, cu un sfat care poate fi vazut aproape ca un apel la decenta si bunul dumneavostra gust. Despre ce vorbesc? Vorbesc despre filmare si despre nunta. Pentru ca intreg evenimentul sa fie cu adevarat bine realizat, trebuie sa fie un echilibru in toate. Asta e in general valabil, dar in cazul unei nunti, trebuie sa luam aminte, cu atat mai mult cu cat este un moment de superlativ, iar de la superlativ la exces, de multe ori, nu e decat un pas. Asadar, incercati sa fiti echilibrate in fiecare alegere pe care o faceti; fiecare amanunt sa completeze sau sa estompeze intr-un  mod benefic restul elementelor pentru a obtine armonia tabloului de ansamblu.

Astfel, incepand de la vestimentatie si terminand cu aranjamentele florale de pe mese, trebuie sa aveti in minte deviza “cu cat mai mult nu inseamna cu atat mai bine”. Spre exemplu, daca optati pentru o rochie de mireasa cu un design mai sofisticat, cu aplicatii diverse sau broderii, nu veti alege bijuterii mari, opulente, in set intreg (cercei, colier cu pandantiv, bratara si inel ), ci ar trebui sa alegeti una sau maxim doua articole cat mai discrete.

In filmare ce-i prea mult strica

Nu te bucura la o filmare de 5 ore. Calitatea intr-o filmare nu este data de timpul redarii. O filmare de nunta calitativa inseamna originalitatea unui concept. Pe blog am scris multe articole in care am prezentat serviciul de filmare prestat de un videograf. Alege cu atentie si nu te bucura la numarul de ore livrate.

La fel se intampla si cu celelalte aspecte. Decorarea salii spre exemplu, este cea mai expusa in directia exceselor.

Probabil dintr-un anumit complex, de a nu trece drept o nunta saracacioasa, sau o nunta din pripa, si cu conceptia ca trebuie sa facem cunoscut faptul ca situatia nostra materiala este una de invidiat, tindem sa punem “cat mai mult” “sa se vada ca avem”. Ideea e cum nu se poate mai gresita. Si cei care sunt tentati sa actioneze intr-un astfel de mod ar trebui sa inteleaga ca o nunta are o semnificatie mult mai profunda decat posibilitatea de a putea fi luata drept o cale de a-ti face cunoscuta situatia materiala. Acest eveniment trebuie perceput ca un simbol si nu ca un act de grandomanie; de aceea trebuie sa o folosim spre a transmite un mesaj mult mai elevat si elevant si anume bogatia intrinseca, a carei valoare este intr-adevar nemasurabila.

Pe buna dreptate ca, o echipa profesionista care filmeaza si monteaza materialul poate jongla cu detaliile astfel incat sa ascunda sau sa atenueze excesele care ciobec din imaginea de ansamblu, insa nu trebuie sa ne bazam pe acest lucru deoarece, in aceasta incercare, de a “segmenta” pentru a nu expune “totul” incarcat, se limiteaza oarecum unghiurile de filmare. De exemplu, atunci cand se filmeaza un fragment de cadru, un aranjament floral aflat pe masa, se evita intr-adevar imaginea de supraincarcat, in schimb, unghiul de filmare e limitat.

Incercati deci, sa profitati de profesionalismul si performantele unei echipe de filmare in sensul optimizarii si perfectionarii rezultatului si nu in scopul corectarii greselilor care ar putea fi foarte usor evitate. De asemenea, este indicat sa ascultati uneori si de sfaturile echipei in ceea ce priveste decorarea salii spre exemplu. Intr-adevar nu sunt atestati in acest domeniu, dar de multe ori va poate spune, pe baza experientei acumulate, “cum”, “ce” si “cat” arata mai bine pe ecran.