De ce cununia religioasa nu este filmata bine? Am hotarat sa scriu acest articol in urma unor mici probleme avute in mai multe biserici din Bucuresti. In afara faptului ca totul merge ca pe banda rulanta, mai nou, ai interdectii de genul: Nu ai voie sa stai in centrul bisericii, intre miri si altar. Nu ai voie sa montezi lumini. Si ultima, asta e „sf” deja, nu ai voie sa stai cu spatele la altar. Woaw, pai si noi, videographerii ce ar trebui sa facem? Ce vina avem noi?

  • Prima problema in filmarea cununiei religioase: Nu ai voie sa stai in centru.

Am vrut sa ii explic preotului ca daca nu ne va lasa sa stam in mijloc, vom avea sarituri peste ax, iar mirii imi vor reprosa acest lucru.

  • Nu ai voie sa montezi lumini.

Da, am inteles ca nu avem voie, dar care este motivul real pentru care nu suntem lasati sa montam lumini? Cand am auzit aceasta restricite, instictul meu a fost sa scot o anume suma pe care sa o platesc pentru a fi lasat sa montez luminile. Am crezut ca energia este problema. Dar argumentarea preotilor a fost cu totul si cu totul alta. Avem destula lumina, nu e nevoie sa le montati si voi pe ale voastre. Prin aceasta argumentare nefondata am renuntat sa port un dialog inutil. Deci, mare atentie!

  • Nu ai voie sa stai cu spatele la altar.

In cazul acesta ar trebui sa oprim camerele si sa iesim afara sa fumam cate o tigara. Bineinteles ca nu am reactionat asa. Am ales varianta in care am stat suciti toata slujba. Recent am avut o filmare in care trebuia sa filmez cu macara in biserica. Conditiile de filmare din biserica ma ingrijorau foarte rau. Am ajuns la biserica cu 30 de minute inainte, asta datorita mirilor care au stiut sa isi sincronizeze timpul din ziua nuntii. Toate bune si frumoase, montam macaraua in timp ce mirii ajung la biserica. Totul era pregatit. Apar preotii. Primele cuvintele ale acestora au fost: ” Nu aveti voie sa filmati cu macara in aceasta biserica”.

Pe zi ce trece raman tot mai socat de tot felul de interdictii. Asa ca, Mare Atentie la Filmarea Cununiei Religioase si la cameramanul profesionist de nunta.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma