Filmarea nuntii in zonele fierbinti ale evenimentului

Citit de: 728 ori

De la bun inceput trebuie sa stabilim unde vor fi zonele fierbinti ale evenimentului si ce trebuie sa apara in filmarea nuntii. Cred ca nu trebuie sa tratez ce inteleg prin zonele fierbinti. Acest lucru ne ajuta sa gasim ceea mai buna solutie in filmarea nuntii, sa fim in permanenta unde trebuie, nu sa alergam in ultima clipa, sa pierdem imagini interesante pentru ca nu ne-am interesat de la inceput ce si unde se va intimpla. Si asa vor fi cazuri, in care lucruri interesante se intampla in partea cealalta a salii, dar fiind pregatiti, sau avand mai multi cameramani, pierderile pot fi limitate. Cameramanul nuntii tale este responsabil de filmarea nuntii in zonele fierbinti ale evenimentului.

Filmarea nuntii in zonele fierbinti ale evenimentului

Bineinteles ca cea mai fierbinte zona va fi la, si in jurul mesei mirilor. Pe aici vor trece toti invitatii, inca de la inceput, cand la sosire vin sa-i felicite pe tinerii casatoriti. Depinde cum este asezata masa, findca aici ar fi bine sa filmam, din profil asa reusind sa-i surprindem pe invitati, si emotia de pe fata mirilor. Daca nu putem folosi acest mod de abordare, filmam din spatele mirilor, sa fie invitatii bine surprinsi pe pelicula, iar o a doua camera ii va filma pe miri din fata. Numai ca asa deja ne-am inmultit munca la montaj. Dar ador calitatea… asa ca nu ma supar daca muncesc mai mult la montaj. Chiar recomand filmarea nuntii cu cel putin 2 camere.

O alta zona, la  fel de fierbinte si de durata care trebuie sa apara in filmarea de nunta, va fi ringul de dans. Aici se vor intampla lucruri frumoase, emotionante (dansul mirilor), dar si scene distractive. Atentie insa: este foarte deranjant sa ne uitam la scene de dans ore in sir, fara sa avem grija de firul naratiuni. Dansul nu este totul. Se mai gaseste cate un invitat care vrea sa monopolizeze camera, cauta sa fie tot el, sau ei in vizorul aparatului, vor sa fie filmati chiar mai mult decat mirii.. Bineinteles nu putem sa-i spunem verde in fata sa mai si dispara, cu tact insa, vom reusi sa filmam si altceva, iar la montaj vom avea grija, ca sa fie lucruriile prezente in ponderea importantei. Despre importanta persoanelor in filmarea nuntii discutam in alt articol.

Ești în căutarea serviciilor de filmări nunți? Te putem ajuta!
Suntem cea mai mare echipă de cameramani de nuntă ajunși la stadiul de videografi și cineaști ce oferim servicii profesionale de filmări nunți.
Vezi echipa

Cam tot aici sau foarte aproape este un alt punct fierbinte, si anume orchestra, si microfonul. Daca se intampla lururi interesante se va incinge si microfonul. Si nu numai vornicul va vorbii, ci poate si altii. Sa ne gandim, la intamplari ca furatul miresei. Imediat incep negocierile, cu mirele, nasii, vor fi scene distractive, poate hazlii, numai noi vom stabilii ce, si cat intra in filmul nuntii. In fiecare caz vom cauta unghiuri diferite, chiar daca lucram cu trepied. Aceste momente ne vor permite la montaj sa folosim ringul de dans alternativ, dozand dinamica. Bineinteles ca vom avea grija cum inregistram limbajul vorbitorilor. Se mai gaseste cate un cantaret, care vrea sa cante o melodie, dar nu mai lasa microfonul. Are asa numita „mancarime actoriceasca”. Pana la urma il vom arata intro ipostaza decenta, dar in niciun caz nu va deveni …personajul principal din filmarea nuntii.

Mai trebuie sa vorbim de o alta zona fierbinte, si anume, bucataria, pregatirea bucatelor spre servire. De obicei si bucatele se aduc cu un anumit fast, care incepe inca din bucatarie. Se va pregatii aducerea tortului, clipa centrala, care incepe din bucatarie. Daca evenimentul beneficiaza de serviciile unui vornic, mai bine pentru noi. Trebuie sa fim in aceste clipe in jurul lui. In vornic avem un mare ajutor. Daca stim cum vom monta filmul de nunta atunci vornicului ii putem spune eventual ce, cand si cum sa faca. Vom reusi prin ajutorul lui sa asiguram si „graiul viu” al filmului, sa nu fim nevoiti sa folosim numai muzica de fond, la montaj.

Iata deci, daca stim unde se desfasoara scenele importante vom reusi sa fim acolo din timp cu aparatura necesara, si reusim sa inregistram imagini, frumoase, care ne permit sa ne jucam la montaj. Asa va pot livra eu filmarea de nunta mult dorita.

Similare

Leave a Reply

4 Comentarii in "Filmarea nuntii in zonele fierbinti ale evenimentului"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

”zonele fierbinti” a sunat asa, foarte incitant. :))
Sincer nu ma gandeam ca sunt atat de multe lucruri de stiu… nu ma gandeam ca exista niste zone de maxima importanta pe care nu trebuie sa le scape din vedere cameramanul.
Te felicit sincer, ce de lectii ne dai…

Madalin Dumitru
Cititor

Nu dau lectii, nu sunt in masura. Dar, pot spune ca imi dau toata silinita pentru a oferii oamenilor informatii utile din punctul meu de vedere. Incerc sa ajut si sa ma diferentiez cum si cat pot.

Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Am spus lectii in sensul bun, sa nu ma intelegi gresit. 🙂

Janin
Cititor

Asta e de apreciat la tine. Sinceritatea

wpDiscuz