Filmarea la nunta este o arta sau afacere?

Citit de: 1030 ori

Arta sau afacere? Filmari la nunti si botezuri. Si in aceasta ordine. Pentru ca totusi in primul rand este arta. O arta de filmari la nunti si botezuri? Da. O arta ridicata la un nivel in care poate sa satisfaca nevoia de frumos al oamenilor, si mijloc de purtator  al prezentului pentru viitor. Un cameraman oarecare poate face filmul de nunta dar greu va reusi sa faca si o afacere din aceasta activitate.

Am mai discutat ca in zilele noastre este lesne sa aiba oricine o camera buna, sau un aparat de fotografiat mai destept, si sa se apuce de filmari. Dar ca sa devina cineva un cameraman profesionist are nevoie de pregatire, de viziune, si mult timp pertecut in spatele camerei. Si nu oricum ci filmand, si apoi analizand si cautand solutii la lipsurile artistice aparute.

Artistice am scris si nu din gresala. Daca nu are un cameraman si deschidere catre arta, va putea realiza filme, dar lucrarile lui vor fi seci, fara vlaga, si culoare. Impropriu totalmente pentru un eveniment, care doar rareori pote fi prezentat ca un documentar, din contra este mai degraba unul artistic. Are nevoie deci de un cameraman cu puternice veleitati artistice. Citeste un articol despre arta sau afacerea filmarilor la nunta si botez.

Ești în căutarea serviciilor de filmări nunți? Te putem ajuta!
Suntem cea mai mare echipă de cameramani de nuntă ajunși la stadiul de videografi și cineaști ce oferim servicii profesionale de filmări nunți.
Vezi echipa

Ei, acuma oare pana unde este arta, si de unde afacere pe segmentul: filmari la nunti si botezuri.

Aspecte importante in filmari la nunti si botezuri. Asigurarea dotarii technice, si asigurarea conditilor tine de afacere, ca si asigurarea unui venit, dupa munca operatorului. Restul tine deja, de arta. Veti zice acum ca a apasa pe butonul start nu trebuie arta. De acord. Dar sa stii cand sa apesi trebuie arta! Altfel camera filmeaza ca si cum n-ar sta nimeni in spatele ei.

Pentru ca pe de alta parte cu cat este mai artistic un film, cu atat este mai valoros filmul, si creste cota lui, ca si al stabului de filmare. Un film de nunta intradevar artistic si valoros este realizat de multe ori de catre o echipa, in care fiecare trebuie sa-si aduca aportul si la partea artistica a filmului. Deci si afacerea este comuna. Ca sa se impace bine aceste doua definitii, arta si afacerea intr-un singur cameraman va trebui sa fie la un nivel in care deja filmele realizate vorbesc in locul lui, si deci si ca afacere functioneaza ca unse.

Nu este totdeauna asa, fapt care duce la diluarea conceptiei de camaraman profesionist. Sunt bunaoara multi asa zisi camaramani, care nici nu au un cost ridicat, dar nici nu cauta sa faca o arta din filmarile de nunta. Iata deci ca invadeaza piata  cu productii indoielnice, astfel coborand mult stacheta la un nivel la care deja profesinalismul nu poate supravietui.

Spectacolul care se cere de nivel inalt atat artistic, cat si technic va trebui platit la valoarea reala. Pantru ca a face un film de nunta de calitate si cheltuielile de productie sunt mai mari. Ca in orice domeniu in viata  daca se vrea calitate aceasta costa. De ce unele servicii de filmari la nunti si botezuri sunt foarte costisitoare? Pentru ca este impicata arta, iar arta necesita timp, creatie, documentare, viziune, curaj si multa munca.

Daca clientii se uita atent, cauta servicii de calitate, si un pachet complet va trebui sa fie pregatiti ca va costa. Daca au bugetul redus, va trebui sa se multumeasca cu un film, hai sa nu zic prost, dar de o factura calitativa mai joasa. Filmarea nuntii sau a botezului sunt servicii pe care oricine le poate realiza… Dar… Conteaza Cum… Iar acel “Cum” devine uneori foarte costisitor sau foarte ieftin.

Am inceput zicand, ca mai mult trebuie sa fie arta. O arta bine facuta ca sa poate sa ajunga si afacere.

Altfel ramane foarte simplu o activitate pentru bani de buzunar. Cat despre videografie in adevaratul sens al cuvantului, am scris un articol complet despre: videografia intre pasiune si business.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

Anunta-ma
avatar