Ca orice eveniment si nunta are o seama de activitati secundare, are un invelis de pregatiri, si intamplari care nu vor fi prezentate in filmul de nunta, insa fac parte, cateodata chiar reprezinta niste mici clipe de bucurie, culoare, care se intampla undeva in spatele imaginilor. Sigur ca nu trebuie sa vada toata lumea ce este dincolo de scena, dar noi stiind ca si acolo se intampla lucruri interesante, importante, vom avea o atentie deosebita si in… umbra. Nu este usor sa acoperi un eveniment in totalitatea lui, insa, daca stim cum vrem sa-l prezentam la urma atunci vom reusi. Un articol despre culisele filmarii de nunta.

Nu trebuie decat sa fim acolo, unde se pregatesc muzicantii, sau cum isi aranjeaza intrarea vornicul, cum dirijeaza „primasul” orchestra. Farmecul filmarii de nunta consta in captarea momentelor “simple”. In spatele luminii se vor gasii invitati, care prefera umbra. De ce? Nu ne intereseaza, nu vrem sa stim, insa filmul de nunta poate rata o ruda fericita, care pregateste o surpriza. Conditiile filmarii de nunta uneori nu iti permit sa “vanezi” persoane. doar din motivul ca acestea nu sunt active.

Sa nu uitam ca surprizele vor fi multe, dar noi putem insiruii cum vin. Chiar, din contra, va trebui sa mai plusam si sa ridicam tensiunea filmului de nunta, aducand scene inedite, fumoase, la care nu se asteapta nimeni.

Din aceste ipostaze putine vor fi cei care au loc in filmul principal, de baza. Dar este bine ca tot ce merita aratat sa fie montat intr-un film secundar, tertiar… Asta in cazul in care costurile filmarii de nunta se incadreaza in bugetul stabilit.

Nu? daca tot am filmat cinci, sase, sapte ore, de ce sa nu folosim materialul. Acum va spun ceva: vom face mai multe filme. Pelicula principala continand tot ce este important in ordinea si ritmul dorit, care va reda evenimentul intr-o singura ora. Cum imi place mie sa-i spun “Ora filmarii de Nunta“. Cel putin eu, Madalin Dumitru asta ofer in serviciul de baza destinat filmarii de nunta.

Culisele filmarii de nunta

Voi monta un film din prisma ringului de dans, unul prezentand muzicantii, si cei care au mai intervenit la microfon. Putem sa mai plusam cu alte filme… auxiliare, dar care nu vor fi asa de importante. Sigur ca aici n-am vorbit de realizarea filmarii de nunta. Pentru ca in filmul principal vor fii imagini din toate momentele evenimentului, dar, deoarece nu putem exagera vom taia din cantitate, vom folosi cat trebuie, insa din materialul ajutator vom mai monta un film, doua, trei… De aceea este bine sa te informezi despre nivelul filmarii de nunta.

Unii monteaza culisele din materialul ramas, nefolosit. Noi, fiind mai artistici, cautand momente haioase vom astepta aceste clipe. Aici, bineinteles, iarasi intervine dotarea, posibilitatile noastre technice.  Cu o camera nu poti fi prezent si in fata mirilor, si in culise, nu poti acoperii nici macar zonele fierbinti, daramite, si imagini din sala, de afara, sau, din bucatarie. Sigur ca putem filma si cu o singura camera, despre rolul camerelor in filmarea de nunta discutam in alt articol. Acum este suficient, daca punctam, ca nu este neaparat nevoie dar ne ajuta  sa montam un film colorat, dinamic, si prezentand o poveste traita de mirii, cu alaiul si cu…. peteci de culoare care n-au fost prevazute initial, care au venit, din culise.

Sa nu neglijam deci aspectul intamplariilor din afara scenei, a ringului, salii, bisericii. “locatiile filmarii de nunta” Pana sa ajunga acolo se mai intampla multe, care nu trebuie sa fie cu o pondere mare, dar va fi acolo, aceste imagini vor fi folosite. Mai ales ca acestea sunt de multe ori inregistrari involuntare, nu au fost programate, dar… ce bine ca am fost acolo si am adus un plus filmarii de nunta.

Ca operator care filmez nunti, si creez filme, care va purta clipele fericirii, am dreptul, chiar datoria de a folosi orice imagine care ma ajuta sa prezint in nota fericirii povestea.

Si le voi folosi! Daca am reusit sa filmez destul. Cu siguranta voi aduce un mare plus filmarii de nunta.

Similare

Leave a Reply

3 Comentarii in "Culisele filmarii de nunta"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Cred ca in spatele cortinei se afla spontaneitatea, naturaletea si sentimentele autentice. Chiar ar fi pacat sa nu ”furi” macar un astfel de moment, ar fi condimentul care ar da un mare plus produsului final. 🙂

Madalin Dumitru
Cititor

Da asa este. Este condimentul ce da “gust” momentului.

Janin
Cititor

Plus de asta e irepetabil.