Structura filmului de nunta

Citit de: 1091 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

Mai jos cu ingaduinta voastra vreau sa vorbesc despre structura filmului, ca o lucrare technico – artistica, prin care vom avea in fata noastra nu o pelicula,”goala”, “uscata”, ci cu o esenta artistica, construita cara va nara un evenimet unic, deoarece deja am vazut, filmat, aratat multe asmenea evenimente. Dar totdeauna cele trecute sunt facute, trebuie sa fim pregatiti sa creem mereu ceva nou. Pentu ca experienta structurala a filmului de nunta ne ajuta, mai si invatam, poate reusim sa imbunatatim si dotarea noastra tehnica, vom cauta deci ca filmul care urmeza, sa fie cel mai bun. Deja de la cunoasterea clientiilor ne putem da seama cum vom structura filmului de nunta.

Aici doresc sa precizez, ca niciodata, in nici o imprejurare nu vom realiza filmul de nunta, si nici nu-l vom structura dupa bunul nostru plac. Doar cunoscand protagonistii vom sti care sunt asteptarile lor.

Daca am filmat destul, ne vom dezvolta abilitatile la montaj. Voi construi o pelicula, in care povestesc visul curat, nepatat al tineriilor, voi aduce in jurul lor prieteni, rude, cunostiinte, fara ca visul sa sufere. Le voi arata in cele mai frumoase ipostaze, inconjurati de bucurie, si incredere in viitor. Calitatea filmului de nunta inseamna implicare.

In rezultatul filmului de nunta povestea va curge lin, intr-o muzica, si dans, in care se va vedea tot alaiul fara sa se rastoarne filmul, fara sa vedem mirii doar doua minute, si o gramade de zbenguieli pe ringul de dans doua ore. Finalmente evenimentul pentru cine este? Pentru doi tineri care au visat ceva frumos, alaiul este marca lansarii… Dar ei sunt cei lansati! Sa-i aratam in lumina dorintelor, sa se vada emotia, daca este adevarata (daca este prefacuta, rezolvam la montaj).

Structura filmului de nunta

Vom stabili exact in scenariul de lucru structura filmului. Ceea ce nu inseamna ca dandu-ne seama in timpul demersului, nu putem schimba ceva. Ideea de a te modela cerintelor este un atu important in pregatirea filmului de nunta inainte de livrare.

Vom sti deci care va fi ponderea imaginiilor cu mirii, cu invitatii, alte scene de ”umplutura”, si eventual al imaginiilor surpriza. Mai departe vom stii unde si cit vom putea filma cu sonor pe viu, la fata locului, unde gasim, si cat, in ce calitate sunt zgomote de fond, care ne vor colora filmul, ne va sublinia firul povestii.

Structura o vom da la montaj. Sigur ca in prim plan se vor regasii mirii, si dupa aceea in ordine nasii, parintii, invitatii. Nimeni nu are rol de prim figurant. Desi multi vor incearca sa fie in centrul imaginii. Tu, ca si cameraman de nunta, ca artist care prezinta ce este important vei sti sa faci in asa fel ca toti sa-si aiba locul unde le este destinat, in functie de relatiile lor cu mirii. Nu poate o verisoara sa fie mai aratoasa in film ca mireasa. (Chiar daca in realitate este). In filmul meu de nunta va aparea mai in umbra, fara sa isi dea seama nimeni desigur.  Ca structura deci: nimic sa nu fie exagerat.

Mai bine facem un film structurat pe importanta persoanelor, bine montat cu mirii si invitatii, aspecte din sala cununiei, din biserica, din sala de petrecere, un film care sa redea spiritul evenimentului, sa fie o poveste, si pe langa acest film mai montez unul numai cu dansul, sau cu cei „insistenti”in cadru.

Concluzionand, deci pot sa spun ca dupa colectarea unor imagini, din care sa nu lipseasca nimic esential voi construi o pelicula de arta, care va aduce bucurie  miriilor si peste ani…. multi la numar.

Similare

Leave a Reply

4 Comentarii in "Structura filmului de nunta"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Acest articol imi demonstreaza inca o data ca esti un mare profesionist. 🙂
Ma intreb daca te-ai lovit de un Critica-Tot, pentru ca tu esti chiar ireprosabil. Se vede ca iti iubesti munca si o faci cu mare pasiune…

Madalin Dumitru
Cititor

Multumesc. Da, m-am lovit si de oameni care critica orice, oricand. In acelasi timp m-am lovit si de oameni “cu doua fete” care pandesc momentul sa te demoleze. Ceea ce nu stiu acesti onesti este faptul ca ce fac eu vine din suflet. Cand sufletul va inceta sa imi sustina acest trup, cu siguranta acesti onesti au sansa sa manipuleze. Pana atunci sunt doar niste mici buruieni ce cresc prin toate santurile!

Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Acum ai vorbit ca un poet, asa finut… eu nu le-as spune onesti, ci scursuri, dar eu sunt mai dura. :))

Janin
Cititor

Mi se pare o munca foarte grea ceea ce faci tu. Presupun ca pasiunea te tine in aceasta meserie. Ca altfel nu imi explic cum rezisti.