[MIRESE] Fotograf profesionist de nuntă ieftin sau scump? Ce alegem?

Pentru ca numarul fotografilor profesionisti de nunta este din ce in ce mai mare, mirii au inceput sa filtreze cautarile in 2 categorii: Fotograf profesionist de nunta ieftin si fotograf profesionist de nunta scump. Nu o spun eu ci statisticile oferite de google.

Fundamentele din marketing ne dovedesc inca o data ca avatarele clientilor cauta diferit pentru ca se afla in situatii diferite si au nevoi diferite.

In acest articol vorbim despre avantajele si dezavantajele de a lucra cu un fotograf profesionist de nunta ieftin sau scump.

Inainte sa prezentam caracteristicile acestor tipologii de servicii, definim ce inseamna fotograf ieftin si fostograf scump.

Ce inseamna fotograf ieftin sau scump?

Fotograf profesionist nunta ieftin = Un furnizor de servicii foto ce lucreaza avand un onorariu scazut in comparatie cu media preturilor pentru fotografia de nunta. Ex. (Serviciu foto nunta la 60 euro.)

Fotograf profesionit nunta scump = Un furnizor de servicii foto ce lucreaza exclusivit pentru onorarii mari in comparatie cu media preturilor pentru fotografia de nunta. Ex. (Serviciu foto nunta la 6000 euro.)

Atat ieftin cat si scump sunt termeni pe care fiecare dintre noi ii intelegem diferit. Totodata amalgamul de nevoi si probleme pe care trebuie sa le rezolvam cu un buget stabilit ne duc in una din situatiile de a lucra cu un fotograf ieftin sau unul scump.

Parerea mea este ca oamenii sunt liberi sa lucreze cu cine doresc fara sa isi argumenteze deciziile. Fotografii de nunta care lucreaza pentru sume mici sau mari de bani sunt egali la nivel de companii si au dreptul sa-si listeze orice pret doresc.

De asemenea cunostintele dobandite in arta fotografica de fotografi nu sunt nici pe departe suficiente pentru a tranzactiona sau a vinde la adevarata valoare.

Exista sute de fotografi profesionisti care vand fotografii exceptionale pe un pret mic! Si dupa cum bine stiti, exista fotografi care nu exceleaza in acest domeniu insa au skiluri superioare in marketing si reusesc sa aiba o cifra de afaceri mult mai mare decat a artistilor experimentati din domeniu.

Castigatorii vor fi intotdeauna cei care reusesc sa rezolve problemele clientilor.

Care sunt avantajele si dezavantajele de a lucra cu un fotograf ieftin sau scump?

Fotograf profesionist de nunta ieftin sau scump? Avantaje si dezavantaje.

  • Cand ai nevoie de un fotograf de nunta inseamna ai o problema ce doar acesta o poate rezolva. Acum gandeste-te daca un fotograf ieftin sau unul scump poate rezolva problema ta.
  • Nu conteaza cu ce suma ai reusit sa rezolvi problema. Conteaza ca cineva (un fotograf) este in masura sa iti rezolve problema.

Sa luam urmatorul scenariu:

Vezi urmatorul anunt (titlu) – Fotograf profesionist nunta – cel mai mic pret din Romania. Gratis! + Bonusuri si albume gratuite.

Wow! Pentru moment ai spune: Ce bine ca am gasit serviciile acestui fotograf. Dar la intalnirea cu acesta constati ca fotograful fotografiaza doar alb negru si pozele le primesti in 3 ani. (Este o exagerare exemplul dat pentru ca tu sa intelegi ca este foarte important ce problema rezolva acel fotograf pentru tine si nu pentru ce suma de bani)

Aceiasi situatie se regaseste si in cazul serviciilor de fotografiere nunti investind sume mari. Mari experti in marketing spun ca pretul nu este dat de calitatea unui serviciu ci de unicitatea sa. Cu cat viziunea fotografului este mai diferita cu atat acesta este de o valoare mai mare.

Sfat

Asadar nu pot sa va ofer avantaje si nici dezavantaje cu privire la ce este mai bine sa alegi. Insa am un sfat pentru tine:

Defineste-ti dorintele, stabileste caracteristicile, aloca un buget dupa care incepe sa cauti inteligent fotograful de nunta. Ai sa vezi ca nu sunt foarte multi fotografi care sa indeplineasca cerintele tale.

Am sa te ajut in continuare sa iti faci propriul filtru prin care sa gasesti cel mai potrivit fotograf pentru nunta ta.

  1. Ce tip de nunta vei avea? Este foarte important sa stabilesti acest lucru.
  2. Cate persoane vei avea la nunta? De asemenea prin raspunsul la aceasta intrebare iti poti da seama daca ai nevoie de unul sau mai multi fotografi.
  3. Iti doresti fotografii artistice sau cat mai multe instantanee cu prietenii si familia?
  4. Unde va avea loc nunta? In tara sau in strainatate. Fotograful este dispus sa fotografieze nunta daca alegi Destination Wedding?
  5. Si lista poate contiunua in functie de dorintele pe care tu le ai.

Concluzie

Tot ce conteaza in colaborarea cu un fotograf de nunta cu pret mic sau mare este sa cunosti ce probleme poate acesta sa rezolva pentru tine. De asemenea retine ca valoare unui serviciu este data doar de:

  • Cat de bine rezolva fotograful cerintele tale

Doresti sa faci o completare? Lasa un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close