15 Sfaturi utile pentru fotografi amatori de nuntă

Mi-am adunat ganduriile si m-am decis sa ofer cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa invete si pun pasiune pentru fotografiatul de nunta. Cele mai importante 15 sfaturi ale mele, sunt urmatoarele:

15 Sfaturi utile pentru fotografi amatori de nunta

1. Impreuna cu mirii, fa-ti o lista cu momentele nuntii, asa vei sti schitat, cand si ce anume sa fotografiezi. Nu intra in panica, multi fotografi amatori de nunta evolueaza intr-un mod rapid si sigur. Totul este sa vrei.

2. Daca ai oportunitatea, inainte cu cateva zile de eveniment, da o tura prin locatia nuntii, examineaza conditiile de iluminare, si fa cateva fotografii de test. Astfel in ziua oficiala, vei fi sti la ce sa te astepti.

3. Convinge-te bine, si corect de pretentiile miriilor, observa-le stilul, si discuta cu ei cantitatea de poze pe care o doresc. Arata-le cele mai bune lucrari ale tale.

4. Roaga-i pe miri, sa desemneze pe cineva, care sa organizeze grupul de invitati cand vine momentul pozei de grup. Acest element nu e responsabilitatea ta.

5. Pregateste-te din timp, incarca acumulatorii, goleste carduriile de memorie, si mai ales mananca bine inainte sa pleci la treaba, caci se poate intampla sa treaca ore multe fara sa iti permiti sa-ti intrerupi activitatea.

Foarte important pentru fotografi amatori de nunta aflati la inceput de drumuri

6. Opreste sunetele aparatului foto(beep-urile), si luminiile de semnalizare. Daca e prezent si un videograf, fa echipa cu el, si ajutati-va reciproc, in loc sa va incurcati unul pe celalalt.

7. Fotografieaza si elementele interesante din decor.

8. Foloseste mai multe tipuri de obiective, doar asa vei obtine diferite efecte care imbunatatesc colectia.

9. Nu uita! Timpul din perioada nuntii nu e reversibila, astfel fi pregatit sa capturezi fiecare moment important, fi mereu activ, si tine la tine un al doilea aparat, poate fi si compact, in cazul in care intampini vreo problema, sa ai o alternativa.

Ultimele 5 sfaturi pentru fotografi amatori de nunta

10. Invata sa iti folosesti blitul extern, dar nu abuza de el. In cazul in care lumina naturala satisface cantitatea necesara de iluminare, ramai la acest aspect. Uneori ti se poate intampla sa nu ai voie in a folosii blitzul in biserica, deci fi pregatit sa adopti alternative, si sa iti setezi corespunzator aparatul.

11. Foloseste aparate DSLR, si activeaza formatul RAW(modul brut al unei fotografii digitale, precum erau filmele foto de 35mm pe vremuri). Iti va fi mult mai usor sa prelucrezi si sa corectezi imaginiile la post-procesare. Atentie insa, modul raw necesita mai mult spatiu pe cardul de memorie, si mai multe resurse in sitemul cu care vei edita.

12. Proiecteaza imaginiile de la cununie in sala de petrecere, in timpul nuntii. Invitatii vor fi foarte placut impresionati, sa vada aceste poze. Ai nevoie de un laptop, si de un proiector.

13. Focuseaza mereu pe planul principal, dar nu neglija fundalul fotografiilor, caci iti va fi mai dificil sa repari la post-procesare o imagine, in care apare ceva nedorit.

14. Nu sterge nimic din fotografiile realizate. Poate pe moment ai impresia ca nu ti-au iesit, dar iti pot folosii la ceva in momentul analizei, pe sistemul de editare.

15. Cumpara-ti o tableta grafica. Pretul lor este destul de accesibil, si garantat iti va usura munca atunci cand vei avea sute sau mii de fotografii de prelucrat.

Pune pasiune in ceea ce faci, si respecta-ti clientii, doar asa te poti desprinde din liga de fotografi amatori de nunta.

In final, pot sa iti spun, sa fi original, nu te stresa si fi sociabil cu cei prezenti. Toti au fost fotografi amatori de nunta. Multi au evoluat. Evolutia unui fotograf sau videograf tine foarte mult de educatia primita si de cei 7 ani de acasa. Fi serios si pune munca pe primul loc, doar asa vei scapa de eticheta: fotografi amatori de nunta.

One thought on “15 Sfaturi utile pentru fotografi amatori de nuntă

  1. Multumesc pentru sfaturi si te rog accepta unul si de la mine: fii se scrie cu doi de i in tot textul tau cu exceptiile urmatoare: „poate fi si compact”, ” Iti va fi mult”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close