A trecut ceva timp de cand nu am mai postat pe blog. Timpul dedicat filmarilor nu mi-a permis o pauza de scris. Astazi profit de un mic “render” in care am sa scriu despre o mica problema de care m-am lovit duminica trecuta. Pentru ca toti stim ca pot exista conflicte inte fotografi si cameramani, astazi, in acest articol voi prezenta esenta asa zisului “conflict”.

Conflictul dintre fotografi si cameramani are la baza impartirea spatiului de lucru. Indiferent ca vorbim de un live sau o pregatire compozitionala, “circul” poate incepe la o simpla scanteiei. Pentru a intelege mai bine, am sa explic detaliat fiecare fenomen.

Conflictul 1. Fotografi Cameramani Nunti

Folosirea incorecta a aparaturii de fotografiat sau de filmat ii poate afecta munca celuilalt ofertant. Un mic exemplu ar fi folosirea abuziva a blitz-urilor sau a obiectivelor wide. Obiectivele wide trebuie folosite cu mare atentie pentru a nu ingreuna munca colegului tau. Nu cred ca e vorba de “nesimtire”, mai de graba as zice ca e vorba de lipsa de informatie. Duminica trecuta am filmat un botez la care un fotograf de nunta nu mi-a oferit atentie deloc. Lasand la o parte ca folosea doar wide-uri si ocupa frontul neutru de lucru, acesta imi spune ca eu.. nu ma misc bine in spatele lui. Nu ma ingrijorez prea tare pentru ca a fost singurul fotograf pe care eu l-am intalnit care sa nu-si cunoasca pasii si punctele de statie.

Fotografi Cameramani Nunti – Conflicte

Conflictul 2. Fotografi Cameramani Nunti

Dupa cum bine stiti timpul din ziua nuntii este un factor important in desfasurarea evenimentului atat pentru miri cat si pentru fotografi si cameramani. Timpul acordat pregatirilor de nunta trebuie impartit in mod egal ofertantilor. De multe ori se face marea gresala ca pregatirile sa fie filmate si fotografiate in acelasi timp. Eu cred ca nimeni nu are de castigat prin aceasta metoda. Insa si aici exista o mica problema cand fotograful sau cameramanul uita ca si cealalta parte are nevoie de timp pentru a construi cadre.

Eu cred ca toate aceste conflicte pornesc de la nivelul la care se afla ofertantii. Nu cred ca va exista posibilitatea ca 2 nume cunoscute sa ajunga sa se calce pe picioare. Pentru ca inca foarte multi merg pe principiul “sa fie cat mai mult material”, trebuie sa iei in calcul ca dezechilibrul unei parti poate afecta intreaga nunta.

Similare

Leave a Reply

2 Comentarii in "Conflicte cameramani si fotografi"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Iustin
Cititor
Iustin

Cata dreptate ai!Corect!

Octav Still Video
Cititor
Octav Still Video

Sunt multi care nici nu stiu sa tina aparatul in mana, de aia de ce nu scri? Eu zic ca ai face un mare bine daca ai scrie despre amatorii care au invadat piata video foto de nunta.