Idei și sfaturi pentru fotografiile de nuntă

Am sa prezint cateva idei, si sfaturi pentru fotografiile de nunta, care te pot ajuta sa iasa totul cat mai bine. Merita sa alegem locatia pentru sedinta foto, in functie de stilul nostru, eventual poate fi locul in care voi ca si cuplu va petreceti mult timp cu drag, sau poate chiar locul primei intalniri. Inainte de nunta, cu mult timp, un fotograf bun va discuta cu tine toate detaliile nuntii, astfel totul va decurge dupa un plan, si voi mirii, va puteti simtii fara griji. Este important sa oferim cat mai multe detalii fotografului sau dupa caz videografului, pentru ca si lor le este mai usor in asa fel, sa se concentreze pe partea artistica.

Idei si sfaturi pentru fotografiile de nunta

Daca mirele, sau mireasa, sunt o fire mai inchisa, mai retrasa, recomand sa comunice si sa se cunoasca cat mai mult cu fotograful si videograful, pentru a se putea simtii liberi, atunci cand vor fi fotografiati /filmati. Acorda timp, si atentie pentru a discuta informatiile si detaliile nuntii cu profesionistii, si astfel se va crea o legatura buna, si o atmosfera mai destinsa.

Un maestru in arta filmului si al fotografiei, se va straduii mereu sa captureze fiecare emotie, bucurie in ziua cea mare, dar pentru asta e nevoie sa colaborati cu ei. Nu va speriati de camere, si comportatiiva cat mai natural. Nicio tensiune, sau teama de felul in care veti arata, sau va veti comporta nu va putea sa fie reparata la post-procesare.

Inainte sa plecati la marele eveniment, asigurati-va ca a-ti luat toate actele necesare, buchetul de flori, inelele, sau de ce nu, sampania. Asigurati-va, ca a-ti contactat pe toata lumea la timp, si ca toti vor ajunge inainte de a incepe ceremonia. Astfel nu va trebui sa va stresati ca cineva lipseste. Nu cred ca ti-ar placea ca o persoana draga sa lipseasca din albumul cu fotografiile de nunta.

Ganditi-va bine cum organizati timpul in care fotograful va face pozele regizate, si rugati pe cineva sa se ocupe de invitati, ca ei sa nu se plictiseasca, si tot evenimentul sa fie dinamic. Fotografiile de nunta merita o deosebita atentie din partea voastra asa ca oferiti fotografului toate conditile optime de lucru.

Un lucru foarte interesant, poate putin ciudat, dar care totusi poate fi important, e sa probati inelele inainte de nunta. Se poate intampla, sa aveti probleme la acest aspect tocmai la starea civila, cand ce sa vezi, inelul nu vrea sa se potriveasca. Spun asta, din experienta. Si atunic.. te intrebi.. cum vor fi fotografiile?

Fotografiile de nunta – Vremea

Gandeste-te la situatiile neprevazute, la o eventuala schimbare a vremii, si nu lasa sa iti strice niciun detaliu ziua mult asteptata. Creaza-ti alternative din timp, pregateste-ti vestimentatie de schimb, si asigura-te ca fotograful se descurca in situatii neprevazute.

Un fotograf sau videograf profesionist va avea mereu aparatura si auxiliarele necesare pentru o eventuala schimbare, astfel incat, daca nu se pot realiza fotografiile in exterior din cauza ploii, sau poate soarele e prea puternic, sa poata monta intr-o locatie un mic studio profesional cu reflectoare adecvate, cu fundal, si cu difuzii de lumina, sau panouri reflectorizante, in functie de caz.

Coopereaza cu fotograful, si nu te speria daca iti cere sa adopti o pozitie ciudata, sau sa alergi in timpul shooting-ului. Arta este un lucru greu de inteles, dar un profesionist va crea adevarate opere de arta.