Greșelile cameramanilor în dezvoltarea pe segment

Pentru ca toti se cred stiutori si cred ca printr-o formula prin care un videograf de succes a devenit cunoscut, va functiona si in cazul lor, este total gresit. Singura metoda prin care te poti dezvolta este sa fi original si intotdeauna sa ai ca targhet imbunatatirea segmentului. Ca si mine, majoritatea videografilor de succes din Romania au facut nenumarate greseli pana sa ajunga la o formula cat mai relevanta in dezvoltarea profesionala.

In cazul in care vrei sa intrii in segmentul videografiei asigura-te ca bugetul si timpul alocat acestei afaceri iti va permite sa te dezvolti. Greseala cea mai des intalnita in randul celor care au intrat in segmentul videografiei este de a investi intreaga suma de bani in partea tehnica. Asa cum am  mai scris in multe alte articole, investitia are un rol important in dezvoltarea unui videograf. Pentru a incepe un drum in videografie ai nevoie de informatie corecta, aparatura, promovare, siguranta si originalitate.

In momentul cand un videograf avanseaza prin rezultatele sale, ajunge sa-si schimbe odata cu viziunea si onorariile. Acesta poate fi pasul care in scurt timp iti poate aduce „o moarte sigura dar lenta.” Aceasta este una dintre greselile cameramanilor in dezvoltarea pe segment. Decizia de a creste preturile in fata clientilor trebuie argumentata exigent pentru a avea succes. Totul porneste de la o masa de oameni si de la o forta a bugetului de cumparare a serviciilor din categoria videografiei de nunta. Indiferent de evolutia acestui segment, puterea de cumparare va pozitioneaza cel mai bine in vanzarea de servicii prestate.

O alta mare greseala pe care multi videografi o fac este aceea in care se schimba imaginea prin re-branding. Incearca sa nu-ti schimbi onorariile la intervale scurte de timp si nu incerca promovarea serviciilor printr-o imagine dubla pentru ca lumea videografiei de nunta este instabila . Nu fi tentat sa acorzi importanta majora proeiectelor auxiliare ce iti contureaza bugetul. Asigura-te ca vei devenii un stalp in segmentul videografiei de nunta din Romania.