Este clar cred pentru toata lumea ca nu se poate arta fara inspiratie. Asadar si cameramanul va trebui sa aiba inspiratie la filmarea unui eveniment cum este nunta. Pentru ca la o nunta se intampla foarte multe intr-un spatiu si timp redus va trebui sa aiba inspiratie la alegerea unghiurilor, chiar al subiectilor, sa gaseasca solutii de contracarare al efectelor deranjante, si numai asa va reusi un film bun. Dar toate acestea nu-i garanteaza totusi in totalitate succesul. Are nevoie si de inspiratie artistica. Uni cred ca telentul, sau pregatirea face loc inspiratiei. Deloc nu este asa. De inspiratie are nevoie intotdeauna, si cameramanul profesionist. Astazi vorbim despre inspiratia cameramanului de nunta.

Ce inseamna inspiratia cameramanului de nunta?

Inseamna capacitatea artistului, a cameramanului de nunta, de a gasi mijloacele cele mai bune de exprimare ale unei teme. Vedem deci ca in primul rand trebuie sa posede un bagaj vast de mijloace creative, dar trebuie sa stie cum sa caute printre ele, cand si ce mijloc va folosi din multitudinea avuta la indemana. Cu cat este mai experimentat un cameraman cu atat mai usor se descurca in hatisul armelor sale artistice. Nu este tot una din ce unghi inregistreaza anumite imagini, cum va folosi, diferite planuri.

Nu ii trebuie inspiratie sa foloseasca prim planul cand trebuie, ci cum ar putea folosi acest procedeu sa scoata maximul din scena filmata. Cum foloseste fundalul, personajele secundare din jurul subiectului principal. Scena este mai mereu foarte complexa, nu este simplu sa gasim valoarea maxima.  Dar sa nu credem ca fata frumoasa a miresei este mai usor de filmat. In cazul acesta se zice ca si daca nu are inspiratie cameramanul sa filmeze ceva extraordinar, valoarea subiectului salveaza imaginile.

La ce foloseste inspiratia cameramanului de nunta?

Este ca si in cazul scenografilor proaste cand in film sunt distribuiti staruri si salveaza filmul. La filmare nuntii nu are ce cauta cameramanul daca… nu are la el inspiratia. Este o capacitate de a vedea ceva interesant si unde aparent nu este, si de a pune aceste aspecte pe tapet intr-un mod original, ne mai folosit. Nu este un lucru usor, si cam tine si de talent, caci nici inspiratia nu se invata la cursuri de operatori. Si nici nu se formeaza. Va fi sau nu va fi inspirat intr-o anumita situatie. Pentru ca orice scena se poate filma si foarte bine si foarte prost. Cateodata si cadre simple povestesc enorm de frumos, altadata sunt goale de continut.

De ce depinde inspiratia cameramanului de nunta?

Depinde de inspiratia cameramanului. De inspiratia lui depinde cum prezinta subiectul in mediul lui. Ca si la meniu. Aceasi friptura cu aceeasi garnitura poate fi servita si apetisant, dar si prost de–ti piere pofta. Un bun cameraman de nunta si din scene slabe, fara valoare artistica poate scoate niste imagini valoroase. Sigur ca intotdeauna cand chiemam un cameraman profesionist credem ca avem garantia unui film superb, si desigur filmul cand este gata avem impresia ca este cel mai bun din cate s-a vazut. Asta din subiectivitate. Dar cameramanul este sever cu el, si stie ca era loc de mai bine. Vede deja ca in anumite faze n-a fost destul de inspirat.

NU exista oboseala sau prea multe situatii deranjante. Un cameraman profesionist tocmai prin inspiratia lui poate iesi din cele mai grele situatii, si duce filmul la succes. Mesajul unui rezultat are la baza inspiratia cameramanului de nunta.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma