Legătura dintre cameraman și client

Pe baza zicalei: „clientul nostru stapanul nostru”, am considerat totdeauna ca trebuie sa acord o mare atentie legaturii cu clientii mei. Pentru ca orice colaborare, mai ales una de servicii  video de nunta, care se bazeaza pe incredere, este foarte important in ce relatii sunt cu clientii. Eu caut, si ies in intampinarea dorintelor lor. Si asa am constatat reticiente, din parte tinerilor casatoriti. Parca nu toti prefera cameramanii profesionisti. O cauza importanta ar fi se pare costul, dar n-ar trebui sa uite cei vizati, ca asa un eveniment este doar o data in viata omului, deci este indicat sa fie imortalizat cu profesionalism. Nu cred in vorbele „ca oricui ii dau o camera video poate filma o nunta”. Citeste integral acest articol in care scriu despre legatura dintre cameraman si client.

Legatura dintre cameraman si client

Acest eveniment, poate mai mult decat altul, este foarte complex, are specificul aparte, si nu are posibilitate de repetare. Cameramanul profesionist, mai ales unul, care este specializat in nunti, stie deja toate secretele, stie ce poate intra in film, ce trebuie neaparat inregistrat, cunoaste nu numai modalitatiile technice, dar obligatoriu si pe cele artistice ale unui asemenea film. Caci si filmul unei nunti poate fi facut cu mijloace artistice.

Dati-i o camera oricui, poate ca va filma, dar nu va avea coerenta, imaginile nu vor avea o ordine gandita. Sa nu creada cineva ca filmarea – nu numai a nuntii, ci in general la orice eveniment – inseamna sa inregistrezi din fata niste imagini, seci, plate. Mai este problema unghiului de filmare, a timpilor, luminii. Toate astea pot fi aduse la numitor comun de un operator profesionist. Si pentru ca el poate, a facut pregatiri, anume pentru acest lucru, ca este preocupat continuu de specificul fiecarei nunti in parte, face diferenta dintre un cameraman amator si unul profesionist.

Profesionistul raspunde pentru reusita filmului, amatorul poate ridica din umeri, daca a pierdut esenta, si nu se leaga nimic la montaj (daca face montaj) si clientii abia atunci isi dau seama, ca au gresit.

Legatura dintre cameraman si client – Clientii care ma cauta au decis deja, au optat pentru un cameraman profesionist, cu experienta, cu un portofoliu solid. Ramane ca dorintele lor sa fie bine intelese, si sa reusim sa eliminam eventualele semne de neincredere, care pot aparea, din cauza costului, a timpului scurt, sau pentru simplul fapt ca nu-mi cunosc bine clientii, nu reusesc sa ii conving, fara rezerve, ca sunt prestatorul potrivit. De fapt o palida pata de indoiala exista intotdeauna, pana la predarea filmului, evenimentul inseamna pentru ei un stres emotional, pentru mine un stres profesional, si poate ca asa si este bine, ca echipa de filmare sau cameramanul sa fie in priza continuu, sa fie in febra creatiei.

Astfel elimini orice rateu.

Legatura dintre cameraman si client

Greu ajung clientii la noi, si n-avem voie sa ratam. Caut continuu, sa elimin obstacolele intre mine si clienti, caut sa construiesc o varietate de stiluri in cadrul filmelor de nunta ca ei sa aiba de unde alege. Pentru ca in domeniul filmului imposibilul nu exista, caut sa le satisfac toate dorintele in legatura cu filmul, chiar daca imi cer un nou procedeu. Acest lucru inseamna perfectionarea continua, si sunt convins, ca in curand nu vor mai fi clienti, care sa considere costurile mari, si sa prefere un amator. Voi cauta impreuna cu modurile cele mai avantajoase in care pot fi aratati in filmul lor, care sa le aduca bucurie.