Este o sansa imensa pentru orice cineast de nunta daca este angajat sa filmeze un eveniment, in cazul nostru o nunta intr-un spatiu exotic. In ideea mea, un spatiu exotic inseamna orice locatie care iese din uzanta clasica. In general nuntile exotice se organizeaza undeva pe malul marii, unde dogoara nisipul, undeva pe marginea Adriaticii, sau in cate o insula mai indepartata, ca Bali, Mauritius, Seychelles.

Filmarea unei asemenea nunti pune cineastul la o pregatire mai speciala ca de obicei. Dincolo de faptul ca va filma in locatii necunoscute, unde probabil n-a mai fost, poate nici undeva asemanator, si atunci nu poate sti din proprie experienta particularitatile locului. Aici intra obiceiuri locale, vestimentatia, muzica, mediul inconjurator.

Bine, vom spune, nicio problema ca sunt carti, harti, ca la nevoie apelam la internet si ne pregatim. Da! Ne pregatim aproximativ. Dar fiecare iesire aduce date noi, nemaitraite, neasteptate, care  vor aduce sentimente de surpriza, si cameramanul trebuie sa filmeze. Adica surpriza este si pentru el dar – foarte important -trebuia sa reflecte prin filmul sau surpriza traita de tinerii casatoriti, de anturajul lor, de alai. Asadar cameramannul n-are timp sa admire peisajul, cele intamplate, el este in exercitiu de lucru, trebuie sa surprinda fiecare clipa, dar din viziunea mirilor.

Sa ne inchipuim o croaziera de nunta pe Nil, unde filmez mirii, si in spatele lor la marginea fluviului apare un crocodil, care vaneaza ceva, sau pur si simplu inoata spre vapor. Tota lumea se minuneaza, dar operatorul trebuie sa filmeze tocmai fetele surprinse ale miriilor. (Asta ar trebui sa faca chiar si dintre falcile aligatorului, pana mai poate tine degetul pe butonul de start.) Cameramanul nu este in calatorie de nunta,el nu sarbatoreste, el va trebui sa inregistreze evenimemntul, care pentru el chiar daca este total nou prin prisma locatiei, ca meserie este la fel ca o nunta intr-un restaurant obisnuit din Bucuresti. Cineastul de nunta va trebui sa colecteze toate imaginile, cu sonorul lor exotic din care la montaj sa faca un film, care sa redea atmosfera exotica. Daca nu se intampla asa degeaba am filmat undeva in Sahara, sa zicem.

Locatii exotice

Filmarea  si in locatiile exotice respecta regulile de baza care vor functiona la orice inregistrare de eveniment. Doar difera aspectul si caracteristicile locatiei, care sunt hotaratoare in forma filmului, dar nu determinante. Determinant bunaora ramane tot perechea tineriilor casatoriti. Numai ca tot filmul se va subordona proprietatiilor locatiei, caci locul va pune amprenta si asupra trairilor celor invitati, si acest aspect trebuie sa fie parte organica a filmului.

Pana si montajul ne va solicita altfel, mai intens solicitand fantezia creatoare al cameramanului, va trebui sa iasa la suprafata intreg artistul creator, care sa gaseasca imaginile cele mai bune, frumoase, hotaratoare in aspectul evenimentului, dar nu iritante nici ca peisaj, nici ca valoare scenica exceptionala.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Exceptionali si in acest caz sunt cei doi tineri care si-au spus da, numai ca acest act i-a purtat in locuri care le aparea pana mai azi numai in visele lor indraznete.

La aceste filmari cameramanul chiar va avea mai mult de lucrat. El va inregistra imagini relevante locului, va imortaliza peisajul si cand va sta in pauza si incepe sa lege in imaginatie filmul care emana  trairi intense intro lume mirifica, unde numai dragostea, si fericirea este mai presus.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
alina Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
alina
Cititor
alina

cred ca este minunat sa faci ceea ce-ti place si sa si calatoresti in acelasi timp