La intreabarea: De ce ai nevoie de lumina in filmarea de nunta? am sa raspund prin definitia data de Le Corbusier include, nu intamplator, lumina ca factor determinant al organizarii spatiului. Intreaga plastica a spatiului, structura sa, depind esentialmente de prezenta luminii, de intensitatea stralucirii sale. Descifrarea discursului inseamna si a urmari decupajele luminilor si umbrelor care progreseaza, formeaza si deformeaza, inlantuind aparentele.

Lumina contrasteaza sau se nuanteaza in modele consistente sau aproape ireale, mergand de la plasticitatea tangibila la abstractiunea grafica. In absenta luminii, materia, culoarea, forma chiar, nu ar putea prinde viata. Orice geneza implica si gestul primordial al iluminarii.

Orice lumina, prin natura ei, poseda o orientare, o intensitate, se poate spune chiar o culoare, astfel ca orice iluminare, prin actiunea sinergica a acestor calitati diferite, are un caracter particular. Calitatea iluminarii depinde de pozitia sursei fata de suprafata iluminata si de constitutia formala a acesteia. Pentru a beneficia de cele mai bune servicii prestate de un cameraman profesionist de nunta, ai nevoie de consiliere.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma