De regula dispune de serviciile unui maestru de ceremonii, daca evenimentul este organizat de o firma de specialitate, in domeniu. Sigur ca in acest caz  reusita organizatorica are sanse mai mari, sunt garantate toate aspectele necesare unui astfel de eveniment. Din schema firmei de multe ori face parte si echipa de filmare, ca si asigurarea unui maestru de ceremonii, un personaj, care conduce tot evenimentul, si leaga intre ele diferitele momente.

Ca cineastul ales sa filmeze nunta, voi tine continuu legatura cu maestrul de ceremonii, ma voi sfatui cu el astfel fiind sigur ca nu pierd nimic important.

Trebuie sa clarific din capul locului, ca maestrul de ceremonii este o figura importanta al evenimentului, dar nu este obligat sa fie asa si in film.

La consultarile cu clientii va fi prezent si el,  deci voi putea adapta desfasuratorul cu al lui, si sa pun bazele unei colaborari. Aceste mici colaborari, in timpul desfasurarii unui eveniment sunt un mare ajutor pentru cameraman si de multe ori pot hotara, reusita filmului. Aceasta colaborare este necesara mai ales daca cameramanul lucreaza singur. In astfel de ocazii ar fi greu sa acopere toate momentele importante fara sa tina legatura cu maestrul de eveniment.

Maestrul de ceremonii

Maestrul de ceremonii este figura speciala care introduce protagonistii in „scena”, el leaga momentele ocaziei intre ele, introduce invitatii in atmosfera, si asigura nota festiva al evenimentului. Fara el -si s-a vazut cazuri cand lipseste- tot evenimentul este un amalgam de intamplari, relativ fara legatura intre ele. Vin mirii, si de multe ori nu-i intampina nimeni, se aseaza la masa, incep sa se invarta ospatarii, dar nimeni nu stie ce se intampla, ce urmeaza, si incet incepe sa curga evenimentul, cu multe momente de nesiguranta.De multe ori nici oamenii importanti ai nuntii, ca mirii, nasii, sau socrii nu stiu ce urmeaza. In asemenea ocazii va fi greu si pentru cameraman, chiar cu cele mai bune intentii, si fie el cel mai profesionist. Poate ca am realizat o punere in acord cu clientii asupra tuturor aspectelor din film, dar daca organizarea le-a scapat din maini, si totul merge de la sine, necoordonat, atunci de multe ori nici cameramanul nu poate fi pregatit sa fie prezent in locurile fiebinti ele evenimentului. Filmeaza cat mai mult , unde apuca, si spera ca doar, doar la montaj va iesi filmul. Greu!

Dar dispunand de un maestru de ceremonii toate momentele vor fi introduse, evenimentul va beneficia de fastul scontat, de momentele emotionale.

Si bineinteles ca pezenta maestrului este benefic, si pentru activitatea cineastului de nunta. Chiar daca nu ne-am facut „fituica”, este destul sa aruncam o privire in desfasuratorul maestrului si stim ce urmeaza, cand, unde, si vom fi pregatiti.

In filmul montat el va aparea sporadic, eventual ca liant intre momente, dar in niciun caz nu trebuie sa insistam prea mult asupra figurii sale. El este pentru eveniment, nu pentru film. Filmul se va realiza, si poate sa aiba sens si coerenta, si fara sa apara. Deci pentru film nu este un personaj cheie, dar mai ales daca este bine pregatit, si o persona placuta va aduce culoare imaginilor. Doar  ajuta in exprimarea cineastica, si nu ca un personaj important.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma