[MĂMICI] Cât timp trebuie să aștepți până când fotograful îți livrează fotografiile de la botez?

Pe lângă cea mai des întâlnită întrebare: Cât costă să faci poze la botez, tot auzim mămici care întreabă în mediul online: Cât timp trebuie să aștepți până când fotograful îți livrează fotografiile de la botez. În acest articol vorbim despre cât durează editarea pozelor dar și ce poți face în cazul în care nu ai primit fotografiile la timp.

Afla acum care este cel mai potrivit fotograf pentru botez in doar 2 minute.

Nerăbdarea de a primii cât mai repede un serviciu sau un obiect parcă-i unul din cele mai mare atuuri ale oamenilor din care baieții deștepți câștigă mult și bine.

Lăsând la o parte ora de marketing în care prezentăm tehnici prin care să vinzi oferind siguranță, urgentare, nevoie, bonusuri, încredere și multe altele, vreau să vorbesc despre timpul de post producție pe care fotografii îl au.

Iată despre ce vorbim în acest articol:

 1. Care sunt pașii unei colaborări cu un fotograf pentru botez.
 2. Cât timp trebuie să aștepți până când primești toate pozele?
 3. Ce se întamplă dacă nu primești pozele?

 

1. Pașii unei colaborări cu un fotograf pentru botez

 • Ai găsit fotograful pe internet sau dintr-o recomandare, sau poate ai găsit pe Madvideo un fotograf botez;
 • Ai acceptat oferta de preț și condițiile contractuale;
 • Te-ai întâlnit cu fotograful și ai semnat contractul pentru fotografierea botezului;
 • Înainte de ziua botezului iei legătura cu fotograful să-i comunici ultimele informații. (Ore, locații etc.);
 • Fotograful vine și își face treaba exemplar în ziua botezului;
 • Îți trimite la scurt timp câteva poze din ziua botezului pe care le și postează pe rețele de socializare sau pe propiul site. (Nu toți fac acest lucru însă pentru mullți reprezintă o metodă bună de promovare);
 • Îți plac foarte mult fotografiile realizate de fotograf la botez și acum aștepți liniștită să primești și restul pozelor, așa cum este stipulat în contract în termen de x zile. Termenul de predare diferă de la fotograf la fotograf. Nu este o regulă ca un fotograf să predea pozele sau albumul cu fotografii de la botez în 10 sau 90 de zile.
 • Mai multe informații poți să citești la: https://blog.madvideo.ro/mamici-10-factori-de-care-sa-tii-cont-cand-alegi-un-fotograf-de-botez/

2. Cât timp trebuie să aștepți până când fotograful îți livrează fotografiile de la botez?

Timpul de livrare cu fotografiile de la botez diferă de la fotograf la fotograf. În primul rând marea majoritatea a fotografilor sunt freelanceri care nu au o agenție în spate sau nu fac parte dintr-o firmă cu mai mulți angajați.

De aici rezultă că în funcție de volumul de lucru sau de workflow-ul fotografului, durata de predare a fotografiilor poate fi mai mică sau mai mare.

De exemplu: Dacă botezul copilului tău va fi în luna februarie ai șanse să primești pozele mai repede decât dacă ți-ai încreștina micuțul (a) în luna iulie când fotografii sunt solicitați pentru nunți. Apropo de nunți, dacă ești interesată de oferte bune toate de la fotografi de nuntă.

Dacă pentru tine contează foarte mult timpul de livrare, atunci sfatul meu este să lămurești de la bun început acest aspect. Ce pot să îți spun însă este faptul că sunt fotografi care predau imediat în dimineața botezului și sunt fotografi care predau în 6 luni.

Pentru mulți oameni 6 luni nu reprezintă o durată foarte mare de așteptare în timp ce pentru alți oamenii 2 zile de așteptare poate însemna o veșnicie.

3. Ce se întamplă dacă nu primești pozele la timp?

Dacă nu primești pozele la timp atunci te uiți pe ce ai semnat. Multe mămici sau mai bine zis mulți parinți nu oferă o atenție prea mare când vine vorba de a semna un contract. Dacă ai omis să citești contractul la început, acum îți poți face timp să o faci.

De aici vei înțelege și care sunt cu adevărat condițiile de colaborare care contează mult mai mult decât simplul cuvânt.

Sfatul meu este să adopți o atitudine pozitivă prin care să incerci să înțelegi de ce timpul de livrare s-a mărit. Sunt convins că nu există un fotograf care să zică: Stai că nu vreau să le predau pozele de la botez la timp.

Cu siguranță ceva a intervenit de care probabil nu ști. Ia legătura cu fotograful și stabilește o întâlnire în care să afli mai multe detalii despre statusul lucrării tale.

Concluzie

Dacă ești interesată în mod deosebit de timpul de livrare al tuturor pozelor de la botez, stabilește contractual de la bun început acest aspect. De asemenea stipulează în contract și clauze pentru depășirea și nerespectarea termenului de predare.

Înainte să faci acest lucru te sfătuiesc să păstrezi o atitudine prietenoasă față de fotograf și să înțelegi că de cele mai multe ori timpul de predare este depășit pentru că fotograful își dorește să obțină cele mai bune rezultate la editare.

Tu cât timp ai fi dispusă să aștepți pentru pozele de la botez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close