Sa nu credeti ca eu ca videograf de nunta voi stabili meniul. Nici pe departe. Doar voi incerca sa arat in film obiceiul culinaro – gastrologic. Si toate acestea discret, fara sa se observe, cum s-ar zice numai ca un specific neinsemnat, dar… important. Ca la nunta oamenii vin sa petreaca. Si conditiile de baza sunt mancarea si bautura (pentru unii invitati, invers). Nu, tin totusi sa precizez, ca filmul prezinta o nunta, si nu este o emisiune gastronomica. In acest articol aflam cat de important este meniul nuntii in filmare.

Prezentarea  felurilor puse pe masa se pot face fara niciun efort.  Si este mai usor acest demers, daca aducerea felurilor, si a bauturilor este organizat in mod festiv, cu iesirea ospatarului prim, cu o anecdota despre fiecare ciorbita, sau friptura adusa, a bauturilor, astfel mi-e usurata sarcina. Si bauturile pot sa le prezint simplu daca filmez un domn simpatic, cand camera aplecata  pe eticheta sticlei de vin, se ridica imaginea aratand paharul ajuns la destinatie, si sub o muzica in surdina se aude o sorbire. Iata, cu niste cadre aparent nevinovate am aratat si paharele de cristal folosite, si vinul, pe de asupra si buna dispozitie a invitatilor, un „ingredient”- sa folosesc un termen gastonomic – important al petrecerii, a nuntii, si al filmului de nunta.

Meniul nuntii este important in filmare?

Caci se stie:  nunta se face cu oameni. Fara ei casatoria ramane un act pustiu, o intelegere la rece a doi oameni, care poate ca se iubesc cel mai tare din lume, dar nu vor sa imparta bucuria si cu alti. Si nu este om care nu-i vrea aprope pe cei dragi, sa vada si ei ca au ajuns la o varsta in care visurile sunt esenta viitorului. Si, bineinteles daca i-am chemat pe cei dragi sa petreaca cu vin bun si bucate alese. Iata de ce trebuie prezentat exact, si cu tact meniul in filmul de nunta. Sa se vada ca s-a mancat bine,  si a curs vinul. Ca protagonistii n-au fost cu punga redusa, cum se mai zice in anumite locuri.

Dar am grija sa nu cad pe partea celalta a calului. Poate ca la petrcere se rup mesele sub bucate dar in filmul de nunta, trabuie sa fie prezent exact cat este necesar. Si bineinteles prezentate ramanand in cadrul festiv, fara sa arat excesele nici la consumatie, nici la calitate. Asta de fapt nic nu intereseaza filmul. Sa se vada ce, si cat s-a mancat si s-a baut.

Si atat.

Meniul nuntii este important in filmare?

Desigur, ca si meniul poate fi folosit, ca motiv de ornament, de decoratie a filmului, cateodata permite si cate o idee trasnita, poate innobila tenta artistica, este si va fi prezenta in tot filmul, fara sa ajunga laitmotivul lucrarii. Cu cat este un meniu mai variat, mai special, cu atat trebuie aratat in film mai modest. Nu extravaganta trebuie scoasa in evidenta ci grija clientilor mei fata de invitatii lor. In final trebuie sa atentionez ca si acest lucru, ca tot ce este legat de filmul de nunta, si prezentarea meniului voi discuta cu clientii mei. Poate ca ei vor considera ca este un meniu saracacios, si nu vor sa fie vazut, sau vinul de categoria a doua nu trebuie sa fie aratata. In acest caz inca pot sa arat buna dispozitie, bucuria invitatilor, asezand accentul pe alte detalii.

Dar daca trebuie, si pot filma voi face si din imaginile care prezinta meniul: un colt luminos al filmului. Daca se acorda timpul necesar, eu cred ca meniul nuntii este important in filmare. Acesta poate completa, sustine si transmite o informatie mai elaborata a nuntii.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma