Clipa. Clipele unei nunti sunt unice, atat pentru cei implicati direct, cat si pentru cei din jur. Cautarea acestei clipe va fi imortalizata cumva, vom incerca sa transmitem cu ele ceva pentru generatiile viitoare, sa le pastram o amintire nostalgica. Si asa a fost de cand sunt oamenii pe pamant, si ei se casatoresc. Evenimentul, mereu pune in miscare sentimente si emotii puternice, si forteaza fantezia creatoare a fiecarei epoci, la creatie, pentru imortalizarea acestor momente.

Asa am ajuns ca in zilele noastre, filmul de nunta sa fie principalul mijloc de salvare a momentelor de neuitat dintr-un eveniment asa de important. Candva la eveniment era prezent un fotograf, in alb-negru, facea poze in conditii grele de lumina, si spatiu, si avea o gramada de munca, post inregistrare intr-un laborator complicat. Acum tehnica moderna ne aduce la indemana toate mijloacele tehnice de a realiza cele mai frumoase inregistrari, si o pregatire mai buna, unele parti se pot revedea si brut. Sigur ca si aici avem lucru in studio, dar acum nu trebuie sa astept developarea, pana sa vad ce a iesit. In zilele noastre cu o apasare de buton se vede filmul.

Mesagerul clipei

Dar, pentru ca si aici exista un dar, nu-i totuna cum, in ce fel folosim aceste posibilitati, aceste minuni ale tehnicii. Pentru ca aparatul este ceva rigid, rece nu va transmite nicodata bucuria clipei, fara priceperea camaramanului, fara sufletul, si creativitatea, talentul cineastului.Aceste momente sunt frumoase ele in sine, dar oare este suficient sa inregistram cronologic tot ce vedem. Oare vor purta mesajul clipei traite de protagonisti. Cu siguranta nu!

Acest mesaj se naste intre cadre, privitorul  va citi din scene special filmate, aparte montate, din detaliile fine, abia perceptibile, care fara sa denatureze originalul, fara sa deranjeze tiptil planteaza vraja clipei, mesajul ei in inimile privitoriilor. Acesta este scopul filmului de nunta. Altminteri oricine ia o camera, si filmeaza tot ce se intampla, iar la vizionare se vor revedea imaginile evenimentului. Nimic mai mult. Si, ce? Nu-i destul? Ar putea intreba cineva. Nu! Nu-i destul raspunde artistul. Caci pentru el dincolo de prezentarea reala a momentului, trebuie ca imaginile sa poarte si mesajul clipei.

Mesagerul clipei

Ca acest moment si peste ani sa spuna exact ce spune acum, sa povesteasca, sa fie o saga cu imagini, care sa aduca inapoi vraja traita la nunta. Ei, pentru acest lucru este necesar  un cineast, cu arta imaginii in sange. Un  cineast care dincolo de cameramanul desavarsit, de operatorul pregatit, de talent, si profesionalism, este si el om! Un om cu sentimente adanci, care pot influenta in asa fel ochiul camerei sa prezinte un eveniment important ca o nunta intr-un mod unic, cu mesajul clipei cantat intro rapsodie cinemtografica trimisa in viitor. Cineastul de nunta, trebuie sa fie poetul care va stii sa gaseasca ritmul, si rimele necesare cu care leaga momentele, ca sa apara poemul unic, de fiecare data, cate o ODA de nunta care sa-si gaseaca valoarea crescuta in adancul vremii purpurii.

Daca mesajul transmis duce nectarul clipei de moment, seva fericirii, atunci privitorii vor simtii in suflet in fiecare particica a viitorului sentimentul cald, inaltator, care nu trece niciodata.

Filmul de nunta trebuie sa poarte mesajul clipei ca pe un prunc care cum trece timpul devine mai important.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma