Imi zicea cineva ca filmul de nunta nu are nici o naratiune. Ca doar nu este un roman. Nici macar un film artistic, nu este o carte, are o tema bine stabilita, tratata de autori. Ba da! Tocmai, ca filmul de nunta aduce ceea mai frumoasa poveste, are un fir foarte, foarte bine stabilit si prezentat intr-un mod aparte, ca o poveste. Chiar ca nareaza filmul meu, prezinta tinerii, in focul pregatirii, in valtoarea evenimentelor in care si camaramanul este prins in hora, si unul profesionist trebuie sa fie, ca sa prezinte euforia fericirii in imagini nemuritoare. Fiecare imagine este o pagina de poveste irepetabila, ca perechile care ii scriu paginile.

Cineastul de nunta trebuie deci sa aseze aceste imagini prin camera lui incat sa nu denatureze, chiar din contra sa lege, sa evidentieze firul povestii. O poveste care a inceput cu mult inainte ca oamenii sa apeleze la noi, pentru filmarea nuntii. Povestea incepe undeva, poate intr-un hol de liceu, sau intr-o gara…. Nu, nu! Este prea clasic. Iar o nunta oricand poate fi catalogata oricum, numai clasic nu! Fiecare astfel de eveniment este modern, face parte din zilele noastre, deci putem sa-i conferim ce stil artistic vrem, dar vor arunca ideile in viitor, intr-un fel vor fii creatii futuristice in sensul spatiului de timp.

Naratiunea filmului de nunta

Deci cumva asa trebuie sa „scriem” naratiunea unui film de nunta. Cunoscand printul si printesa, vazand asteptarile din ochii lor, totul cu mijloacele proprii filmului, in care ei se vor revedea candva, in toamna vietii, revisand inca odata imaginiile, uitate poate demult.

Acesta este rostul filmului de nunta, deci asa trebuie sa construiesc si povestea, firul narativ, care sa curga lin, langa un semineu, sau zvapaiat, nelinistit, daca protagonistii isi viseaza inaltimi numai de ei atinse. Trebuie sa povestesc despre acele inaltimi, despre poteca ingusta care duce acolo, la implinirea visurilor. A lor!

Clientilor, care, cand ma cauta nici nu stiu ce doresc, abia isi viseaza momentele importante ale evenimentului, daramite povestea spusa in imagini, prezentandu-i in ipostaze scoase din feeria bucuriei traite de personajele din povesti.

Niciodata nu este usor, sa ghicim ce fir de naratiune sa conferim filmului nostrude nunta. Nu este un film in care eu am ales povestea si pot adapta totul conceptiei mele. Nicidecum! In cazul filmului de nunta, tema a fost stabilita de clienti, ei sunt personajele, ei spun povestea, dar eu ca un videograf profesionist, un cineast de nunta, trebuie sa vad povestea din spatele vietii si sa reusesc, sa arat in filmul meu de nunta.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Povestea trebuie sa se compuna din imagini derulate cu dezinvoltura, fara sparturi in aerul festiv al evenimentului. Dar trebuie sa urmaresc si firul evenimentelor, care temporar imi hotaresc modul de abordare.

Nu voi renunta niciodata la povestirea unei nunti. Nimic nu este mai frumos. Si nici o nunta nu exista fara o poveste. De ce ar lipsi povestea tocmai din filmul meu de nunta? Daca scenariul este conceput in nota unei povesti, filmarile sunt subordonate scenariului, atunci la sfarsit nu putem viziona decat o poveste frumoasa.

Sper ca din randurile de ma sus a reiesit ca un film de naratiune, nu poate fi realizat de oricine, numai un cineast de nunta profesionist, cu pregatiri multiple, si cu simt spre poveste poate fi numit in stare.

4
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Madalin DumitruElla Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Ella
Cititor
Ella

Deja vorbesti de un alt nivel. Nu pot sa zic ca esti pretentios dar sunt curioasa cati iti vor intelege acest articol.

Madalin Dumitru
Cititor

Daca un singur om intelege ce am vrut sa spun… eu ma declar fericit. Nu ma intereseaza de educatia concurentei sau tot ce inseamna „rest”. 🙂

Ella
Cititor
Ella

Dar in acelasi timp trebuie sa constientizezi ca restul poate devenii inaintea ta un formator de opinie.

Madalin Dumitru
Cititor

Cu siguranta a devenit un formator de opinie din moment ce masa filmarilor de nunta are la baza „pretul”