Nasii sunt personajele cele mai importante in filmul de nunta. Dupa miri desigur. Ca atare si ca importata imaginistica trebuie sa oglindeasca acest lucru. Este si in cazul prezentarii lor daca i-am cunoscut si pe ei dinainte. Acest lucru se poate realiza tot cu ocazia discutiilor premergatoare cu clientii, unde de regula pot, sau chiar sunt prezenti si nasii tinerilor. Este bine sa stim de la inceput cat si in ce masura vor sa fie prezenti in film, fara exagerare desigur.

Voi insista la negocieri, ca ei totusi trebuie sa ramana mai in umbra fata de miri. Este bine de stabilit si acest aspect, ca am intalnit cazuri cand nasii voiau sa fie personajele principale.  Aici iarasi putem proceda ca in cazul invitatului cu „mancarimea actorului”, cand vor sa fie ei mai vizibili. Ii filmam sa se simta bine, dar la montaj intra cat trebuie. Trebuie sa convingem insa clientii de la bun inceput, chiar si pe nasi, ca asa este cel mai bine. Nu pot acapara ei toata atentia in film. N-ar fi corect fata de miri. Depinde de cameraman, si de montaj desigur, ca totusi folosind figura nasilor cum va reusi filmul sa arate atmosfera, importanta evenimentului pentru principalii protagonisti.

De multe ori daca filmul reuseste sa arate nunta prin ochi nasilor – doar ei au trecut deja prin toate astea – avem sansa sa gasim alte directii, mai neobisnuite povestii noastre. Situand fiecare poveste ca importanta la locul ei vom putea nara prin doua fire paralele, aratand prezentul ca izvor pentru viitor. Pentru acest lucru desigur ca va trebui sa mai inregistram niste imagini cu nasii inainte de evenimentul propriu zis, chiar si din pregatirea acestui eveniment. Vazut totul si aratat prin ochii nasilor mareste inca odata valoarea pasului pentru cei pe care ii nasesc.

Figura nasilor poate fi si ceva metaforic, ca aducator de imagini surpriza. Prin folosirea echilibrata a figurilor lor putem influenta si limbajul artistic, putem directiona atentia cu atat mai mult spre tinerii casatoriti intrucat ei sunt permanent in jurul acestora. In multe filme de nunta am observat ca figura nasilor este lasata exagerat in umbra, pur si simplu cameramanul ii ignora. Acest lucru nu este benefic dupa parerea mea.

Trebuie sa existe un fel de piramida si in filmul de nunta, adica cei importanti, altii dupa ei, si asa mai departe pana la figuranti. Nu poate sa arate un film doua personaje foarte importante si tot restul la acelasi nivel mult mai jos. Trebuie sa existe o forma de prezentare, forma empirica a filmului, scheletul lui, care este ca o scara. Ca pe aceasta scara noi ii asezam pe actori dupa rangul ocupat in eveniment, sau dupa alte considerente depinde da cineastul nostru. Dar poate ca nimic nu este mai piramidal in viata decat nunta, unde toate personajele au un loc foatre bine stabilit, si nici macar nu va incerca nimeni sa iasa din rolul primit. Acest film aparent are un singur plan in timp.

Dar! Ii avem pe nasi, care vor aduce planul paralel, care da nota artistica filmului. Trebuie sa stie cineastul doar cum sa jongleze cu aceasta oportunitate solida.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Video DorianMadalin DumitruAlexandruLidia Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Lidia
Cititor
Lidia

La unele nunti la care am fost invitata, am observat ca nasii erau in centrul atentiei iar mirii in umbra lor.

Alexandru
Cititor
Alexandru

Inseamna ca acei miri nu au facut un lucru bun in alegerea nasilor. Este urat sa vezi ca doua persoane care se iubesc si care isi unesc destinele sunt in umbra nasilor, in cea mai importanta zi din viata lor.

Video Dorian
Cititor
Video Dorian

Nasii au si ei rolul lor in filmarea de nunta si nu trebuie neglijati.