Nașii și filmarea nunții

Ei – nasii – cateodata sunt mai importanti in desfasurarea nuntii, decat mirii. Nasii sunt personajele din umbra, cei care de multe ori nici nu au inteles insemnatatea chemarii lor. Dar nu este aici sarcina mea sa clarific rolul nasilor in viata tinerilor casatoriti. Nici pe departe. Vreau doar sa punctez ponderea imaginilor inregistrate cu nasi, care pot intra in filmarea nuntii. Sigur ca si in acest caz intalnim nasi, care vor sa acapareze toata atentia, numai ei sa fie prezenti, vazuti… Atentie cameramanule – nici in cazurile acestea – nu intra in jocul lor individualist. Citeste un articol despre tolul nasilor in filmarea nuntii.

Nasii si filmarea nuntii – Filmul de nunta prezinta pana la urma evenimentul organizat in cinstea a doi tineri, unde sunt si figuri centrale, secundare, si figuranti. Nasii, sunt cei care trebuie sa sigure lumina peste perechea fericita. Si ei sa stea la locul lor. In filmul meu nu se vor stralucii nasii mai mult decat mirii. Vor fi prezentati ca toti cei care contribuie la un viitor fericit pentru protagonistii mei. Se vor revedea exact cat este necesar, ca sa se inteleaga rolul lor, prezenta lor, influenta lor in viitorul tinerilor casatoriti. In film nu pot fi mai mult. Chiar daca vor cinstii cu… o masina, tot la locul de nasi ii voi aseza in film, si tot personajele secundare vor ramane. Si cred ca asa si este corect.

Da, viata bate filmul!

Nasii si filmarea nuntii

Dar nu si in cazul acesta, in care cameramanul profesionist filmeaza, inregistreaza imagini nemuritoare, dar la montaj da filmului echilibru, prestanta, si cursivitate valorica asezand toate cadrele filmate in ordinea valorica dictata de eveniment.

Ii prezint deci pe nasi, la locul lor, oameni – atentie, totusi ei sunt mai mult decat simplii invitati – care au o mare influenta asupra tinerilor, poate ca au si adus aportul de multe ori, (material, sau organizatoric), la buna desfasurare a evenimentului atat de important, dar  acest lucru nu inseamna ca pot acapara toata atentia,  nici macar sa-si creeze din acest lucru un avantaj de imagine.

Nasii sunt totusi in antecentrul imaginii, care pot dirija privirile, si atentia spre miri, pastrandu-si pozitiile. Trebuie sa le includem si in filmarea nuntii la locul stabilit prin scenariu, acela de a crea culoarea pavata cu petale, pe care pasesc mirii spre pasul decisiv, care le va inconjura viitorul in tentativa lor de pereche fericita.

Caci!!

Inainte de toate, nasii sunt o pereche! O pereche de referinta penteu tineri, o pereche care le va calauzi pasii. Vor avea grija, ca greutatiile, nelinistile aparute la inceput, lipsa de experienta sa fie trecute cu bine. Acest lucru il voi arata in filmarea nuntii: nasi grijulii, preocupati, de soarta tinerilor, asigurandu-se ca au inteles ce ii asteapta.

Nasii si filmarea nuntii – Vom vedea in filmarea nuntii, nasii, in loc de parinti, care nu stralucesc dar se va vedea, ca-si cunosc locul, nu vor sa fie mai mult pentru tineri, dar sunt acolo cat trebuie. Figura nasilor in film se va percepe ca personaje foarte importante, care isi asuma rolul din umbra, nu cauta evadarea in lumina, si sunt langa miri.

Acesta este rolul lor in desfasurarea evenimentelor si acest lucru trebuie sa se vada in filmarea nuntii.

Aici n-am tratat cu clienti modul de abordare a temei, dar fiind profesionist rezolvarea acestui aspect trebuie sa fie la indemana cameramanului de nunta.

Nasii si filmarea nuntii – deci vor avea locul lor fara exagerare, dar nici nu vor fi uitati, cand se plimba camera prin alai.

Similare

Leave a Reply

2 Comentarii in "Nașii și filmarea nunții "

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Cruel
Cititor

Din pacate nu la toate nuntile se intampla asa. Unele nunti care au alocat un buget mai mare sustinut si de nasi , deobicei nasii doresc sa fie in centrul atentiei. Am vizionat mai multe filmulete de nunta si am obervat ca nasul e prezent in majoritatea filmarii. El dicteaza ceea ce intampla la desfasurarea nuntii, iar mirii accepta indicatiile acestuia.

Madalin Dumitru
Cititor

Nu e chiar asa, am filmat la nunti unde nasii nu au facut cunostinta nici macar cu ringul de dans.