Vesnica pomenire si imi faci si mie o poza te rog. Nu de putine ori, aflat la un eveniment cu scopul de a filma nunta, sunt rugat de catre invitati sa ii fotografiez. Hm, bun si acum ce solutii avem? Sa ma duc sa le spun ca eu sunt cameraman si nu fotograf sau sa simulez ca le fac o fotografie? Toate aceste aspecte de care ne lovim in permanenta, pe larg in acest articol. In cazul in care nu vrei sa citesti articolul, retine: Nu mai confundati cameramanul de nunta cu un fotograf.

Par eu a fotograf? Asemanearea intre un fotograf si un cameraman este ca ambii folosesc aparate dslr. Ce trebuie sa stiti este ca cei doi sunt foarte diferiti. Dar, pentru a va familiariza cu acesti doi ofertanti am sa va fac prezentarea lor. Sper ca prin aceasta prezentare sa iti dai seamna de acum inainte care este operatorul fotograf si care este operatorul cameraman.

Fotograful

De obicei ofertanti fotografi folosesc aparatura de genul celei din stanga. In cazul in care aparatul de fotografiat are un blitz extern, e clar… ala e fotograful. Fotografii nu au niciodata o miscare continua a camerei pe cand un videograf urmareste mereu miscarea aparatului de filmat. In majoritatea cazurilor fotografii ofera indicatii de compozitie de genul: va rugam stati asa, zambiti, etc. in functie de stilul de lucru al fiecarui fotograf. Pentru a evita situatile penibile in care ne puteti pune, eu zic ca este foarte important sa faci diferenta intre un cameraman si fotograf. In continuarea acestui articol am sa prezint cum arata aparatul dslr pe care un cameraman de nunta il foloseste in filmare.

Cameramanul

Aparatura celor care filmeaza cu dslr-ul arata in genul celei prezentate in partea de sus. In cazul in care aparatul de fotografiat are conectat un microfon extern, e clar.. ala e videograful. Cameramanii de nunta in general sunt mereu conectati cu lcd-ul camerelor pentru a urmarii in permanenta miscarea si incadrarea imaginilor pe care le filmeaza. De multe ori sunt rugat sa le fac poze oamenilor, dar le spun ca imi este imposibil sa fac acest lucru chiar daca folosesc acelasi aparat pe care il foloseste si fotograful. De ce? Softurile pe care le instalam si le folosim pe camerele dslr nu ne permit sa realizam fotografii si plus de asta scopul nostru este cu totul altul decat sa realizam poze. Informatia prezentata in acest articol a fost scrisa in ideea si speranta ca oamenii sa stie sa faca diferenta intre un fotograf si un cameraman de nunta. Pentru noi ofertantii este foarte important sa nu mai confundati cameramanul de nunta cu un fotograf.

 

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului, de aceea noi îți oferim cele mai diversificate oferte de prețuri pentru ca tu să fii sigur că poți lucra cu echipa noastră.

Vezi prețuri filmări botezuri

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma