Depinde ce intelegem aici sub denumirea de nunta cu turisti. Pote ca sunt etichetati cei veniti din alte localitati dar totusi rude cu protagonistii. Dar, vai… ei nu sunt turisti, ci invitati. In conceptia noastra turistii sunt persoanele care apar inoportun, fara invitatie, dar si cu nonsalanta invitatilor. Traim vremuri moderne, de ce nu poate sa apara o pereche de schiori la nunta tinuta intro cabana de munte. Citeste articolul intreg despre nunta cu turisti.

Dar de ce sa mergem pana acolo, caci turismul nu insamna numai muntele. Chiar in centrul Bucurestiului pot aparea turisti, curiosi (in sensul artistic al cuvantului) sa cunoasca obiceiurile locale . Sa aiba la intoarcerea acasa amintiri valoroase. Acesti turisti – daca vor stii si gazdele sa-i aseze unde le este locul, aduc o culoare nesperata, zvacnirea plictiselii care altfel omoara petrecerea.

Nunta cu turisti

Sa fim sinceri! Nunta cu turisti? Nu toate evenimentele la care suntem invitati sa filmam au fast, sarm , cu niste invitati distrindu-se, cuminti, fericiti. Trebuie sa facem cateodata filmul unui eveniment, care deja este uzat, terminat, mort, dar pentru … nu stiu cine… trebuie filmul. Nu pica invitatii de betie, mirii contempla scena, sau ringul gol de distractii si…. parca totul este in….

Filmul nostru aduce o flacara aprinsa de undeva din fundalul aleii, lumina isi castiga dreptul de palpaire, chiar de … stralucire, dorintele pierdute, amortite se trezesc atunci cand intra fata cu rucsac, insetat ia primul pahar de vin, si il goleste, apoi uitandu-se mirat intreba: unde este toaleta.

Off! Nu ati trait aceste clipe, dar sunt unice, care scot nunta – altfel intrata in plictisit – din amorteala. Aici avem o sarcina grea, noi cei care vom realiza filmul nuntii. Dar oare este o sarcina grea, sau o oportunitate sa iesim din anonimat. Daca vom reusi sa introducem turistii in filmul nostru unde, cand si in ce masura le este locul atunci e bine. Turistii in niciun caz nu vor strica nunta, nici cheful, chiar vor aduce culoare in povestea noastra.

Dar…ce se intampla? N-am fost pregatiti la (va aduceti aminte ce scriam intr-un alt articol? situatii neprevazute) aparitia cuplului de turisti (cateodata vine o echipa intreaga) cameramanul de nunta nu mai stie care-i sunt prioritatile, si am pierdut sarmul care de altfel chiar trebuia sa fie atuul nostru. Inchipuiti-va bunaora, ca filmati un eveniment, cotidian, obisnuit, dar care trebuie filmat… dar odata apare ceva…, o figura, un scrinset, care da o alta directie naratiunii. Apare un om ramas in pana de cauciuc si unde sa intre daca nu in restaurantul in care avem nunta. Unii voteaza. „afara”, altii…Un pic romantizat chiar mirele se duce si schimba cauciucul, iar cei patiti devin invitati ad-hoc. Asa prinde culoare o nunta cu turisti.

Ei niciodata nu putem avea buchetul de flori in care nu mai avea loc si o alta floare. Tot asa pleiada invitatiilor poate fi inbogatita cateodata de turisti. Turisti care sunt flori neperevzute in buchet, dar care aduc aceea prospetime, directia neasteptat de care de multe ori are nevoie evnimentul.

Am vazut nunti impotmolindu-se in plictiseala rutinei, a obisnuintei, care la un moment dat au devnit adevarate cuiburi de distractie la aparitia unor… straini , neinvitati, turistii, care au adus culoarea evenimentului.

Si  a doua zi am filmat o plimbare cu mirii in pestera din apropiere.

Dupa care a continuat petrecerea, poate de ce nu? O nunta cu turisti. Tu ce parere ai despre nunta cu turisti?

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Nuntă cu turiști"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Janin
Cititor

Eu nu cred ca as fi de acord ca la nunta mea sa participe grupuri de turisti. Am vazut doar in filme nunti cu turisti, in Romania nu cred ca cineva ar accepta un turist la nunta.