Care sunt obiceiurile noi de nuntă?

Omenirea evolueaza. Multe lucruri se schimba, altele noi apar. Nimeni nu stie cum unele lucruri noi iau o amploare mare intr-un timp foarte scurt, si acest secret contribuie la atractivitatea lor. Asa este si cu obiceiurile de nunta. Exista obiceiuri recent aparute, nu se stie unde sau cum. Tot ce stim e ca sunt inovative si ca nu ar strica sa le luam in considerare atunci cand se planuieste o nunta.

Cel mai cunoscut obicei nou, de fapt “nou” in nuntile din Romania deoarece traditia dureaza inca din anii medievali in Anglia, este cel cunoscut sub numele de “Something old, something new, something borrowed, something blue”. Adica mireasa trebuia sa aiba asupra sa, in ziua nuntii, ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru. Practica acestui obicei a inceput in Romania dupa ce a fost promovat prin intermediul filmelor hollywoodiene. Desi parerile asupra semnificatiei celor patru tipuri de obiecte sunt impartite, simbolistica obiceiului s-a pierdut sub valurile globalizarii.

Obiceiuri noi de nunta

Poate cel mai nou obicei legat de nunta este furtul mirelui, un alt mod de a gandi obiceiul furtului miresei. Aceasta sarcina revine domnisoarei, sau domnisoarelor de onoare si presupune aceiasi pasi ca si furtul miresei.

Alt obicei proaspat este acela al jocurilor. Majoritatea dintre ele avand, pe langa tonul amuzant, o puternica tenta erotica, copiii nu prea trebuie sa fie prin preajma cand se practica. In viitorul apropiat vom vedea si un articol dedicat acestor joculete.

Asemanator aruncatului buchetului miresei, a inceput a se practica obiceiul aruncarii jartierei. Mirele trebuie sa dea jos cu dintii una dintre jartierele miresei si apoi sa o arunce spre barbatii necasatoriti, tot cu dintii. Se spuna ca cel care o prinde urmeaza la insuratoare.

Ploaia de orez sau traditionalul grau romanesc a inceput, treptat treptat, sa fie inlocuit cu porumbei albi. Desi semnificatia lor difera de la o tara de alta, este evident ca statutul porumbelului de pasare a pacii are legatura cu atmosfera care se doreste a stapani in viata mirilor. De asemenea, se mai folosesc confetti, petale de flori si chiar fluturi colorati (care dupa eliberare sunt atrasi de albul rochiei de mireasa) crescuti special pentru astfel de ceremonii.

Un alt obicei, proaspat intrat in cultura romana, este acela de a avea mai mult de doua domnisoare de onoare si mai mult doi cavaleri de onoare. Acesta este strans legat de noul obicei de a cere domnisoarelor de onoare sa se imbrace asemanator.

Din ce in ce mai mult avant il ia obiceiul ca domnisoarele de onoare sa isi scrie numele pe talpa pantofului miresei; la fel si cavalerii de onoare sa isi scrie numele pe talpa pantofului. Domnisoara sau cavalerul a carui nume ramane cel mai vizibil la sfarsitul nuntii este persoana care urmeaza sa se casatoreasca.

O alta noutate in ceea ce priveste modul de desfasurare a unei nunti este sedinta de fotografie a mirilor in locuri semnificative pentru localitatea sau orasul in care are loc nunta. Astfel, majoritatea mirilor vor fotografii in cel mai cunoscut parc din zona sau la o cladire cunoscuta. Chiar si monumentele sunt luate in considerare.

Indiferent de cum alegi sa se desfasoare nunta, este necesara o colaborare stransa cu videograful. Pentru un film al nuntii deosebit, el trebuie sa stie dinainte ce se va intampla, pentru a stii pe ce scene sa se concentreze atunci cand va veni momentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close