Care sunt avantajele și dezavantagele în alegerea unui organizator de nunți?

O meserie din ce in ce mai prospera in domeniul nuntilor este cea de organizator de nunti. Indiferent daca vorbim de o singura persoana sau de o agentie, organizatorul de nunti este angajat pentru a organiza o nunta exact asa cum iti doresti, fara ca tu sa misti vreun deget in acest sens. Angajarea unui organizator de nunti are avantaje si dezavantaje pe care probabil le stiti. Eu propun sa dezbatem aceste aspecte raportate la filmarea nuntii.

Cel mai mare avantaj al unui organizator de nunti este faptul ca iti ia toate grijile asupra sa. Nu o sa mai trebuiasca sa iti bati capul cu localul, florile, meniurile sau muzica. Astfel ca te poti bucura de perioada dinainte de nunta fara griji. Si cum viata fara griji se reflecta intr-un chip in permanenta fericit, fata ta va fi atractia principal din filmul nuntii. Bineinteles ca un film al nuntii in care mireasa apare obosita, nu este prea atragator si nici de succes.

Organizator de nunti Avantaje si dezavantaje

Un organizator de nunti are mai multa experienta. Dupa toate nuntile de care s-a ocupat, cunoaste dj-ii cei mai apreciati, meniurile preferate de majoritatea persoanelor, decorurile cele mai de succes sau locurile in care preturile sunt mai mici. Astfel, in filmul de nunta toti invitatii vor fi incantati, iar elementele vizuale de decor atractive chiar si pe camera.

Este cel mai bun sprijin in cazul nuntilor cu un mare numar de invitati, care sunt de cele mai multe ori greu de gestionat de cineva care organizeaza o nunta pentru prima data in viata. Astfel vei evita ca o organizare nepotrivita sa duca la nemultumiri printre invitati sau calitate slaba a  serviciilor contractate, nemultumiri care se reflecta in mod vizibil si pe camera de filmat.

Un organizator de nunti are o mai mare autoritate in fata celor care ofera servicii sau produse specializate pentru nunti. Asta inseamna ca acesti furnizori vor fi mult mai constiinciosi si cu nivelul de calitate a ceea ce ofera, pentru ca daca pierd increderea unui organizator de nunti, nu va mai avea sanse la contractari viitoare pentru multe alte nunti de care organizatorul se va ocupa. Daca te ocupi in mod personal de contactul cu furnizorii, acestia ar putea sa nu puna atat de mult suflet in ceea ce fac (nu este general valabil insa depinde daca afacerea lor este orientata spre profit si nu spre client) pentru ca stiu ca dupa ce nunta ta se va termina, nu vei mai avea nicio legatura cu ei. Orice serviciu care nu e prestat sau orice produs care nu e livrat la cea mai buna calitate posibila, va duce la o nunta cu imperfectiuni. Iar un film al unei nunti cu imperfectiuni nu poate fi perfect, oricat de priceput ar fi videograful, oricat de buna camera de filmat si oricat de ingenioasa editarea.

Principalul dezavantaj al unui organizator de nunti e pretul. Pe langa toate serviciile si produsele pe care le cumperi in mod normal, se adauga si comisionul furnizorului de nunti. Daca ai un buget limitat pentru organizarea nuntii, suma de bani alocata pentru organizator va fi scazuta cel mai probabil din tinuta mirilor, care vor cumpara ceva sa se incadreze in buget, nu ceea ce le place. Astfel nu vor fi multumiti nici de filmul nuntii pentru ca le va aduce aminte de sacrificiul facut pentru o mai buna organizare, care sa faca invitatii fericiti.

Un alt dezavantaj ar fi faptul ca nu ai contact direct cu furnizorii, iar acestia nu vor avea ocazia sa participe la crearea viziunii tale pentru nunta, ci vor contribui la crearea a ceea ce organizatorul de nunti a perceput din viziunea ta pentru nunta. Nu se intampla intotdeauna ca ideile tale sa nu fie corect comunicate sau percepute, insa este totusi un risc care ar putea duce la transpunerea in filmare a unei idei diferite despre nunta decat cea pe care ai avut-o.

Mai este si disponibilitatea organizatorului. Poate ca organizatorul care ti-ar placea sau despre care au auzit pareri bune nu este disponibil in localitatea ta sau, desi ai nevoie neaparata de cineva sa iti organizeze nunta, cei disponibili in zona ta nu sunt de incredere sau nu se incadreaza cerintelor tale de buget, mod de desfasurare a activitatilor si multe altele. Astfel, nunta ta ar putea sa fie bine organizata desi nu exact asa cum ti-ai fi dorit, iar filmul nuntii iti va aduce aminte permanent de asta.

Orice ai decide, cooperarea cu videograful este esentiala in crearea unui film de nunta perfect. Asa ca, daca optezi pentru un organizator de nunti, implica-te cand acesta alege cine sa iti filmeze nunta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close