Nu, nicicum nu este vorba de melodiile cantate de orchestra, cantareti, sau emanatii din difuzoarele calculatorului. Nu. In randurile urmatoare vreau sa arunc o privire asupra pieselor folosite in filmul nostru montat, melodii, parti din opereta, arii celebre… Niste ritmuri iubite, refrene din slagare vechi, dar puse la locul lor sa nu para uzate. Nu spun ca este usor.

Trebuie sa aducem filmariile noastre la numitor comun cu aceste piese, care vor face parte din coloana sonora. Si doar coloana sonora trebuie sa insoteasca filmul nu sa-l depaseasca. Si atunci incepem sa ne gandim daca putem folosi, avem voie sa introducem piese muzicale, cantece celebre in filmul nostru. Cantece si piese celebre? – se pune intrebarea inca odata.

Da! – este raspunsul, putem introduce, si chiar cateodata este si indicat, dar… Sa nu uitam ca vrem sa aratam filmul unui eveniment, care are protagonistii lui. Film in care poate sa aiba loc sa zicem vocea lui Frank Sinatra, sau nu. Atentie, aici nu este vorba de valoarea melodiei ci, cat si ce, eventual in ce masura aduce bun si in sublinierea valorii filmului la care lucram. Poate ca Maccarena s-a cantat si dansat dealungul evenimentului cel mai mult, dar profilul, specificul visat pentru filmul nostru nu permite includerea. Si nu va fi nici o durere pentru aceasta. Noi vedem filmul in lumina scenariului, scenariu conceput in lumina documentarii, deci ? Am ajuns la o forma de prezentare a evenimentului in care aducem poate chiar o arie din …

Piesele muzicale incorporate in filmarea nuntii

Ca sa subliniem ceva, noi decidem ce melodii, cantece, piese, fragmente muzicale vom folosi, dar, bineinteles aceste introduceri in coloana sonora sa fie la locul lor. Am spus de multe ori, si cantecele, fac parte din efectele speciale audio, care nu sunt totdeauna binevenite, dar sunt necesare. Daca nu reusim sa folosim efectul, in cazul nostru o melodie, atunci mai bine lasam imaginile respective uscate (ceea ce nu vom face niciodata), nicidecum decolorate cu o piesa pusa doar asa.

Sunt totusi cazuri in care poate fi folosita o anumita melodie, cantec, piesa muzicala oarecare, daca procedeul este folosit la inceput sau sfarsit.

La inceput poate constitui introducerea in visul frumos, la sfarsit aduce voalul infinit desenat de genericul omorat de melodia finala. Dar oare vom reusi sa alegem aceste piese speciale?

 

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului, de aceea noi îți oferim cele mai diversificate oferte de prețuri pentru ca tu să fii sigur că poți lucra cu echipa noastră.

Vezi prețuri filmări botezuri

Greu!

Tot ce este de valoare trebuie sa fie cantat si dansat, dar cu tact, si la locul lor chiar si in filmul nostru.

Sa ramanem deci sa folosim ca punctari in coloana sonora, piese, de care suntem convinsi ca merg acolo. Aceste melodii nu vor fi cele cantate la eveniment. (Rare sunt situatiile, cand o asemenea piesa poate fi laitmotivul petrecerii), daca cumva, prin prisma textului personalizat, nu aduc bucurie invitatilor, sau nu sunt dedicatii muzicale originale din partea vre unui cant – autor la adresa protagonistilor.

In toate cazurile vom avea atentia, ca aceste „piese” trebuie introduse doar, si numai pentru ridicarea valorii filmului nostru, trebuie sa sublinieze ceva, sa exprime, si nicidecum sa fie umplutura. Trebuie sa coloreze din umbra imaginiile frumoase care vor ramane pentru tineri ca o melodie cantata in prima auditie.

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Madalin DumitruFilmari nunti PloiestiVideo DorianSoniaMaria Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Maria
Cititor
Maria

Alegerea coloanei sonore al unui film de nunta este realizata de catre tine? Sau de catre clienti?

Sonia
Cititor
Sonia

Si daca cineva isi alege o melodie care nu se potriveste cu imaginile ce faci? Ma gandesc ca ai intalnit si astfel de probleme.

Video Dorian
Cititor
Video Dorian

Ce bine ar fi daca oamenii ar tine cont de ceea ce scri tu pe acest blog.

Filmari nunti Ploiesti
Cititor
Filmari nunti Ploiesti

Cel mai bine e ca mirii sa iti dea o melodie pe care tu sa montezi pentru ca asa scapi de orice posibil inconvenient.