Ce înseamnă introducerea pieselor muzicale în filmarea nunții?

Nu, nicicum nu este vorba de melodiile cantate de orchestra, cantareti, sau emanatii din difuzoarele calculatorului. Nu. In randurile urmatoare vreau sa arunc o privire asupra pieselor folosite in filmul nostru montat, melodii, parti din opereta, arii celebre… Niste ritmuri iubite, refrene din slagare vechi, dar puse la locul lor sa nu para uzate. Nu spun ca este usor.

Trebuie sa aducem filmariile noastre la numitor comun cu aceste piese, care vor face parte din coloana sonora. Si doar coloana sonora trebuie sa insoteasca filmul nu sa-l depaseasca. Si atunci incepem sa ne gandim daca putem folosi, avem voie sa introducem piese muzicale, cantece celebre in filmul nostru. Cantece si piese celebre? – se pune intrebarea inca odata.

Da! – este raspunsul, putem introduce, si chiar cateodata este si indicat, dar… Sa nu uitam ca vrem sa aratam filmul unui eveniment, care are protagonistii lui. Film in care poate sa aiba loc sa zicem vocea lui Frank Sinatra, sau nu. Atentie, aici nu este vorba de valoarea melodiei ci, cat si ce, eventual in ce masura aduce bun si in sublinierea valorii filmului la care lucram. Poate ca Maccarena s-a cantat si dansat dealungul evenimentului cel mai mult, dar profilul, specificul visat pentru filmul nostru nu permite includerea. Si nu va fi nici o durere pentru aceasta. Noi vedem filmul in lumina scenariului, scenariu conceput in lumina documentarii, deci ? Am ajuns la o forma de prezentare a evenimentului in care aducem poate chiar o arie din …

Piesele muzicale incorporate in filmarea nuntii

Ca sa subliniem ceva, noi decidem ce melodii, cantece, piese, fragmente muzicale vom folosi, dar, bineinteles aceste introduceri in coloana sonora sa fie la locul lor. Am spus de multe ori, si cantecele, fac parte din efectele speciale audio, care nu sunt totdeauna binevenite, dar sunt necesare. Daca nu reusim sa folosim efectul, in cazul nostru o melodie, atunci mai bine lasam imaginile respective uscate (ceea ce nu vom face niciodata), nicidecum decolorate cu o piesa pusa doar asa.

Sunt totusi cazuri in care poate fi folosita o anumita melodie, cantec, piesa muzicala oarecare, daca procedeul este folosit la inceput sau sfarsit.

La inceput poate constitui introducerea in visul frumos, la sfarsit aduce voalul infinit desenat de genericul omorat de melodia finala. Dar oare vom reusi sa alegem aceste piese speciale?

Greu!

Tot ce este de valoare trebuie sa fie cantat si dansat, dar cu tact, si la locul lor chiar si in filmul nostru.

Sa ramanem deci sa folosim ca punctari in coloana sonora, piese, de care suntem convinsi ca merg acolo. Aceste melodii nu vor fi cele cantate la eveniment. (Rare sunt situatiile, cand o asemenea piesa poate fi laitmotivul petrecerii), daca cumva, prin prisma textului personalizat, nu aduc bucurie invitatilor, sau nu sunt dedicatii muzicale originale din partea vre unui cant – autor la adresa protagonistilor.

In toate cazurile vom avea atentia, ca aceste „piese” trebuie introduse doar, si numai pentru ridicarea valorii filmului nostru, trebuie sa sublinieze ceva, sa exprime, si nicidecum sa fie umplutura. Trebuie sa coloreze din umbra imaginiile frumoase care vor ramane pentru tineri ca o melodie cantata in prima auditie.

4 thoughts on “Ce înseamnă introducerea pieselor muzicale în filmarea nunții?

  1. Si daca cineva isi alege o melodie care nu se potriveste cu imaginile ce faci? Ma gandesc ca ai intalnit si astfel de probleme.

  2. Cel mai bine e ca mirii sa iti dea o melodie pe care tu sa montezi pentru ca asa scapi de orice posibil inconvenient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close