Nu, nicicum nu este vorba de melodiile cantate de orchestra, cantareti, sau emanatii din difuzoarele calculatorului. Nu. In randurile urmatoare vreau sa arunc o privire asupra pieselor folosite in filmul nostru montat, melodii, parti din opereta, arii celebre… Niste ritmuri iubite, refrene din slagare vechi, dar puse la locul lor sa nu para uzate. Nu spun ca este usor. In acest articol vorbim despre piesele muzicale incorporate in filmarea de nunta.

Piesele muzicale incorporate in filmarea de nunta

Retine. Sunetul din filmarea nuntii este elementul ce sustine in totalitate cadrele filmate de catre un videograf profesionist de nunta.Trebuie sa aducem filmarile noastre la numitor comun cu aceste piese, care vor face parte din coloana sonora. Si doar coloana sonora trebuie sa insoteasca filmul nu sa-l depaseasca. Si atunci incepem sa ne gandim daca putem folosi, avem voie sa introducem piese muzicale, cantece celebre in filmul nostru. Cantece si piese celebre? – se pune intrebarea inca odata.

Da! – este raspunsul, putem introduce, si chiar cateodata este si indicat, dar… Sa nu uitam ca vrem sa aratam filmul unui eveniment, care are protagonistii lui. Film in care poate sa aiba loc sa zicem vocea lui Frank Sinatra, sau nu. Atentie, aici nu este vorba de valoarea melodiei ci, cat si ce, eventual in ce masura aduce bun si in sublinierea valorii filmului de nunta la care lucram. Poate ca Maccarena s-a cantat si dansat dealungul nuntii cel mai mult, dar profilul, specificul visat pentru filmul nostru de nunta nu permite includerea. Si nu va fi nici o durere pentru aceasta. Noi vedem filmul de nunta in lumina scenariului, scenariu conceput in lumina documentarii, deci ? Am ajuns la o forma de prezentare a evenimentului in care aducem poate chiar o arie din …

Ca sa subliniem ceva, noi decidem ce melodii, cantece, piese, fragmente muzicale vom folosi, dar, bineinteles aceste introduceri in coloana sonora sa fie la locul lor. Am spus de multe ori, si cantecele, fac parte din efectele speciale audio, care nu sunt totdeauna binevenite, dar sunt necesare. Daca nu reusim sa folosim efectul, in cazul nostru o melodie, atunci mai bine lasam imaginile respective uscate (ceea ce nu vom face niciodata), nici decum decolorate cu o piesa pusa doar asa.

Sunt totusi cazuri in care poate fi folosita o anumita melodie, cantec, piesa muzicala oarecare, daca procedeul este folosit la inceput sau sfarsit.

La inceput poate constitui introducerea in visul frumos, la sfarsit aduce voalul infinit desenat de genericul omorat de melodia finala. Dar oare vom reusi sa alegem aceste piese speciale?

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Greu!

Tot ce este de valoare trebuie sa fie cantat si dansat, dar cu tact, si la locul lor chiar si in filmul nostru de nunta.

Sa ramanem deci sa folosim ca punctari in coloana sonora, piese, de care suntem convinsi ca merg acolo. Aceste melodii nu vor fi cele cantate la eveniment. (Rare sunt situatiile, cand o asemenea piesa poate fi laitmotivul petrecerii), daca cumva, prin prisma textului personalizat, nu aduc bucurie invitatilor, sau nu sunt dedicatii muzicale originale din partea vreunui cant-autor la adresa protagonistilor.

In toate cazurile vom avea atentia, ca aceste „piese” trebuie introduse doar, si numai pentru ridicarea valorii filmului nostru de nunta, trebuie sa sublinieze ceva, sa exprime, si nicidecum sa fie umplutura. Trebuie sa coloreze din umbra imaginiile frumoase care vor ramane pentru tineri ca o melodie cantata in prima auditie. Nu uita. Sunetul din filmarea nuntii este elementul principal ce sustine in totalitate imaginile  filmate de catre un cameraman profesionist de nunta.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JaninMadalin DumitruAlina Gheorghe Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Nu zic, filmearea vorbeste de la sine, dar acordurile muzicale completeaza povestea. Ajuta cititorul sau privitorul sa intre mai bine in miezul nuntii, in esenta ei. Imaginile si melodiile te fac sa simti iubirea sau orice este de transmis. 🙂
Cred ca este mult de munca sa adaptezi melodia perfecta in cadrul perfect. Maiestrie nu alta. 🙂

Madalin Dumitru
Cititor

Da este foarte multa munca. Dar munca depusa implica multa argumentare. Actiunea tehnica o poate face oricine…

Madalin Dumitru
Cititor

Da este foarte multa munca. Dar munca depusa implica multa argumentare. Actiunea tehnica o poate face oricine.

Janin
Cititor
Janin

Din ce am citit aici imi lasi impresia ca sunt multi care iti cer o anumita melodie pe care tu trebuie sa o folosesti la editare. Ma insel? Oricum nu inteleg de ce ar face asa ceva. Cred ca esti singurul care poate decide ce melodii se potrivesc.