Prim-planuri în filmul de nuntă

Citit de: 712 ori

Acest procedeu este aproape determinant in cazul filmului de nunta. Deoarece scopul principal este aratarea protagonistilor in demersul lor de sarbatorire, este normal, caci si evenimentul capata importanta, prin prezenta umana. Adica mirii, nasii, socrii, alaiul nuntasilor, sunt tot atatea motive de filmare in prim plan. Sigur ca prezenta fiecaruia in imagini depinde de rolul si locul ocupat in eveniment, unde figura centrala sunt mirii, si bineinteles ca pe ei ii vom filma, fara sa uit ca nu exista numai ei doi. Numai cu ei nu s-ar face nunta. Este clipa lor dar nunta dar se face pentru invitati. Ei sunt motivul central deci si al filmului, ornamentul de baza. Citeste un articol despre prim-planuri in filmul de nunta.

Prim-planuri in filmul de nunta

De aceea pentru ca indivizii difera, ca personalitate, si filmele vor avea alte semne distinctive, pentru ca de fiecare data personajele principale sunt altii. Cred ca este clar, ca nu totdeauna se poate folosi arma prim planului la fel, vor fi cazuri, cand prim planul ar dauna filmului, si poate si imaginii mirilor, si atunci folosim mai rar, cu grija, unghiurile bine alese, sa aratam ce este frumos, si sa fie palpat o prezenta nedorita, sau deranjanta. Se cere o buna cunoastere a technicii din partea cameramanului, deoarece, odata cu apropierea obiectivului de subiect acesta arata mult mai mult, decat de obicei. Apropierea mareste bogatia in detalii a imagini exponential, deci filmand de la un metru se vor vedea detalii, care de la doi metri erau neobservabile. Si cateodata aceste detalii nu sunt binevenite in filmul nostru, ca nu-i asa, un film de nunta arata numai ce este frumos.

Ești în căutarea serviciilor de filmări nunți? Te putem ajuta!
Suntem cea mai mare echipă de cameramani de nuntă ajunși la stadiul de videografi și cineaști ce oferim servicii profesionale de filmări nunți.
Vezi echipa

Prim-planuri in filmul de nunta

Cameramanul trebuie sa fie artistul fetei, isi va studia subiectii, si va stii unde poate folosi prim planul sau unde nu. Cu toate ca fara acest procedeu nu poti face chiar un intreg film, se va inregistra in prim plan subiectul care aduce un plus, si nicidecum doar prin simplul fapt ca reprezinta sa zicem o persoana importanta. Este important si cum folosim prim planul, filmand subiectii din profil, sau din fata. De exemplu daca mirele are un nas de vultur evident nu inregistrez cadre din profil, sau poate ca nasul are burta mai mare decat normalul sa zicem, filmat din fata nu se va observa. Dar, daca socrul are o cicatrice pe obrazul stang, filmat din profil, din dreapta inca aduce imagini reusite, si nu deranjeaza la vizionare. Cred ca din aceste exemple s-a inteles cum sta treaba cu prim planul. Este un procedeu important, dar foarte periculos, daca nu este folosit, ci tact, si cu scopul de a sublinia tot ce este frumos, valoros. In film micile detalii sunt mai greu de retusat decat la fotografii, si atunci trebuie eliminate chiar la filmare.

Prim-planuri in filmul de nunta

Poate ca acest punct este cel care defineste cameramanul profesionist. Caci , poate lacuna cea mai mare la operatori, si mai ales la amatori, este ca nu stiu sa jongleze cu dinamica creata intre plan intreg si prim plan. Este usor de imaginat cum va arata filmul daca folosim continuu zoom-ul, apropierea, departarea va face filmul sacadat in sensul negativ al calitatii imaginii. Dute-vino-ul obiectivului nu creaza varietate cum s-ar crede, nu aduce tema in centru, ci deranjeaza, prin marire-micsorare, imaginile pierzand din importanrta, totul devenind confuz.

Asadar daca nu se face cu un scop, si inca cu unul bine stabilit, conturat, atunci mai bine nu vom folosi prim planurile. Am scris ca nu se poate fara. Dar va trebui gasit numarul minim de prim planuri care scot in evidenta ce trebuie scos, si cu restul se va arata evenimentul in ansamblu.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

Anunta-ma
avatar
wpDiscuz