Din categoria miturilor face parte si informatia precum ca rezolutia filmarilor de nunta eticheteaza calitatea video-ului de nunta. Am observat ca din ce in ce mai multa lume este interesata de rezolutia unei filmari de nunta si nu de calitatea imaginilor filmate. Calitatea imaginilor filmate nu inseamna rezolutia acestora. Definim calitatea unor cadre filmate prin gasirea de unghiuri si solutii prin care  o imagine sa transmita o actiune sau o stare. Un cumul de imagini poate transimte un anume mesaj narativ.

Daca ar fi sa argumentez tehnic aceasta informatie, trebuie sa va spun ca senzorul camerelor este mult mai important decat rezolutia acestora. De ce? Pentru ca dimensiunea si calitatea pixelilor din care este formata o imagine nu se datoreaza rezolutiei ci senzorului de filmare. Lasand partea tehnica trebuie sa intelegi ca printr-o rezolutie mare ai doar imagini mai clare si nimic mai mult. Pentru a beneficia la maxim de aceste imagini clare ai nevoie de un televizor sau monitor care sa iti redea aceasta imagine. Nu inteleg persoanele care achizitioneaza servicii de filmare nunta 2k sau 4k iar varianta finala a materialului o vor in format dv transpunsa pe dvd-uri.

Rezolutia filmarilor de nunta

Eu cred ca trebuie sa tinem cont in primul rand de conceptele pe care videografii de nunta le creeaza si nu de rezolutiile filmarilor. In prezent toti videografii pro de nunta realizeaza filmari la rezolutia 1920×1080. Eu cred ca aceasta rezolutie este suficienta! Pluseaza pe concept si pe calitatea informationala a filmului de nunta si nu pe rezolutii. Informatia prezentata in acest articol reprezinta viziunea mea de videograf. Prin argumentarile oferite nu urmaresc sa denigrez serviciile colegilor din bransa video de nunta.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma