Ce importanță are alegerea melodiei în clipul de nuntă?

A venit momentul sa vorbim putin despre melodia pe care noi o folosim la editarea clipului de nunta. De cele mai multe ori se intampla ca editorii sa conceapa un material video pe o coloana sonora nu tocmai „pe gustul” mirilor. Ce facem in aceasta situatie?

Variantele nu sunt foarte diversificate iar cea mai rapida solutie „vazuta de miri” este sa refacem clipul de nunta pe o alta coloana sonora. Am scris in acest articol despre cum sa film atenti la melodia clipului de nunta.

Sunt convins ca nu sunt primul editor de nunta caruia sa i se ceara modificari de coloana sonora la clipul de nunta. Tocmai de aceea am hotarat ca poate fi utila informatia prezentata de mine in acest articol. In primul rand trebuie sa va spun ca solutia cea mai simpla nu exista, de aceea exista un desfasurator de eveniment si un timp in care poti pregati filmarea sau si de ce nu, editarea nuntii.

De multe ori se intampla ca in defasuratorul de editare, oamenii sa aleaga anumite coloane sonore, iar dupa realizarea clipului de nunta sa se razgandeasca. Aici editorii nu au nici o vina si trebuie sa intervina intr-un mod diplomatic prin noi costuri. Dar, cine vrea un rating mai mic in fata clientului? Nimeni. Dar, solutia nu este aceasta pentru ca un editor nu mai poate edita clipul cu aceeasi motivatie. Motivatia noastra reprezinta conceptul final al clipului. Noua, editorilor de nunti ne place un clip atunci cand ajugem sa-i dam render. Dupa… ajunge la cei carora ne-au angajat sa editam. Clar fineturile in cut-uri vor disparea.

Asadar, eu cred ca este foarte important sa stii de la bun inceput ceea ce vrei. Nu e bine deloc sa-ti zapacesti editorii prin n si n de modificari la coloana sonora. Dupa cum bine stiti, coloana sonora sustine intregul concept vizual. De aceea editorul reprezinta mana dreapta a cameramanului (videografului). Degeaba se doreste un stil anume la edit daca filmarea nuntii nu corespunde cerintelor.

Norocul nostru este ca avem abilitatea de a ne modela usor.

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=’10’ down=’10’]

Dar, e bine sa tine-ti cont ca lucrurile bine facute, se fac inainte de a filma un eveniment… si nu dupa. Asta in cazul in care iti doresti sa obtii nivelul maxim la care poate ajunge ofertantul videograf. Este bine sa luati in calcul si faptul ca totul porneste de la „gusturi”si „viziuni”. Este posibil ca editorul videograf sa foloseasca o coloana sonora foarte potrivita in clipul de nunta, dar tie sa nu iti placa. Asta nu inseamna ca el nu este profesionist! Asta inseamna ca a existat o lipsa de comunicare sau aveti viziuni diferite.

Mai exista un tipar de viitori miri care iti propun melodia clipului de nunta precum:

  • Celine Dion – My Heart Will Go On
  • Marc Anthony – Love is all
  • Bruno Mars – Marry You

Nu vreau sa comentez prea mult despre aceasta tipologie sau mai bine zis despre acest trend lipsit de informatie, insa marturisesc ca tipul acesta de sound nu ma motiveaza chiar deloc sa realizez un clip de nunta „nemaivazut”. Cand melodia este atat de comerciala, asteapta-te ca si conceptul sa fie unul lafel de popular.

Merg pe pricipiul ca oamenii si legaturile pe care acestia le creeaza sunt atat de puternice incat nu trebuie compuse pe „melodii banale” care transmit mesaje intr-un mod atat de direct. Subtilitatea transmiterii are un rol foarte mare in calitatea un clip de nunta. Poti sa citesti si articolul „piesele muzicale incorporate in filmarea nuntii” aici.

One thought on “Ce importanță are alegerea melodiei în clipul de nuntă?

  1. Esti atat de talentat si de dedicat, incat orice coloana ai utiliza pt best moment, tot capodopera va fi la final. Clipurile tale de nunta nu au egal in randul videografilor din Ro :). Succes in tot ceea ce faci, talentul tau sa nu se stinga niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close