Cat de important si necesar este scenariul unei filmari de nunta?

Citit de: 1029 ori

In randurile de mai jos voi atinge o tema foarte importanta in actul de filmare. Este vorba de scenariu. Poate ca multi ar zice: la ce bun scenariu, se stie deja cum se va dsfasura totul, trebuie doar filmat. Gresit! Afla in acest articol cat de important este scenariul in filmarea de nunta.

Fara un scenariu conceput, chiar scris in prealabil, nu vom reusi sa finalizam  cu succes filmarile. Vom filma fara  sa avem un fir, care sa ne ghideze, fara sa stim ce si unde va veni in film, astfel se poate intampla ca filmul final sa aiba lipsuri, sa nu prezinte continuitate, ca am omis sa filmam ceva, care poate nu era asa de important, dar constituia legatura intre imagini, liantul (aici nu vorbesc de fade-uri). Totul are logica, iar scenariul in filmarea de nunta reprezinta conceptul si misiunea pe care noi trebuie sa o realizam.

Scenariul in filmarea de nunta

De aceea, dupa studierea locatiilor (sala cununiei, biserica, sala petrecerii, restaurantul), chiar si modalitatea de transport, desfasurarea intregului eveniment, ne asezam la masa si punem pe hartie scenariul. Va fi un scenariu nu ca la filmele artistice, ci unul special. Va fi gandit in  functie de dotarea noastra, deoarece vom preciza, care aparat unde va fi plasata, cum va fi folosita iluminarea, unde sa va inregistra cu sonor local, si unde fara. Caci total diferit va arata scenariul daca dispunem de o camera, decat daca putem folosi, doua, trei….

Ești în căutarea serviciilor de filmări nunți? Te putem ajuta!
Suntem cea mai mare echipă de cameramani de nuntă ajunși la stadiul de videografi și cineaști ce oferim servicii profesionale de filmări nunți.
Vezi echipa

Scenariul va contine chiar locul de asezare a camerei, miscarea operatorului, folosirea si unde a trepiedului. Se stabileste exact fiecare ce sarcina va avea, cine unde si cu ce se deplaseaza, si cand. Fiecare va avea segmentul lui pe care trebuie sa-l acopere. Daca filmam cu doua camere cum danseaza step mirele cu nasa, in timp ce furatul miresei nu va fi inregistrat, ce am facut. Am ratat un moment, chiar important, care pe deasupra aducea si culoare filmului. Ce facem?

Punem s-o mai fure odata? Ce ne facem daca scenariul in filmarea de nunta nu ne permite acest lucru? Nicodata nu va mai iesi la fel (odata cineva a incercat). Plus ca ne facem de rasul lumii pentru ca toata lumea va fi curioasa si in film de acest episod. Chiar trebuie urmarita mireasa si inca de un operator bun, pentru ca trebuie sa faca fata unei situatii mai speciale. Afla cum decurge filmarea la furatul miresei. Deci in scenariu vom incerca sa prevedem si evenimente spectaculoase, surprizele, si vom fi pregatiti oricand sa acoperim toate momentele frumoase si importante.

Specificari

Scenariul in filmarea de nunta poate face specificari: Ce trebuie neaparat filmat din locatii. Front ispiciul restaurantului, usa frumos sculptata a bisericii, tavanul bisericii, etc. Chiar aceste cadre pot fi inregisrate dinainte, daca stim cum va arata filmul. Sunt cazuri, cand alaiul se deplaseaza intr-un loc special pentru filmari, fotografieri. Vorbim aici de un castel, interiorul unei cetati. Acest lucru este bine sa fie cunoscut de noi dinainte. Vom face o documentare, vizitam obiectivul respectiv, sa ne dam seama de conditi (spatii de miscare, lumina, zgomot) identificand toate cauzele deranjante. Multe nu vor depinde de noi, nu le putem elimina, dar vom avea timp sa gasim modalitatea sa reducem la minim efectele. Este clar ca pentru un astfel de „intermezzo in cetate”, vom face un scenariu separat. Acestea sunt cateva argumente pentru ca tu sa intelegi ca scenariul in filmarea de nunta este foarte important.

Aceste scenarii (cine considera termenul prea pretentios – desi nu e – insemnari de lucru) Nu trebuie invatate pe de rost, dar nici nu incepem ca in toiul evenimentelor sa frunzarim hartii. Pana este conceput deja intra in capul operatorului principal. El va impartii sarcinile, ramanand ca fiecare s-si fac segmentul lui.

Cu o buna coordonare, dupa un scenariu bine pus la punct – chiar daca nu vor iesii toate cum au fost prestabilite – avem garantia, ca finalmente vom preda un film bine realizat, cu tenta artistica ceea ce priveste inregistrarea. Si acesta e scopul nostru, nui-asa?

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

Anunta-ma
avatar