Aceasta este marea intrebare. Dupa Shakespeare: a filma sau a nu filma nunta. A filma desigur zicem la unison cu clientii nostrii, care cauta in ultima vreme cineasti specializati. A si luat avant ocupatia de videograf, cameraman, operator, sau cum s-or mai numii toti cei care produc asemenea filme. Sigur ca nu-i totuna la cine apeleaza tinerii care vor sa aiba un film. Bineinteles daca vor unul bun, atunci va trebui sa apeleze la niste profesionisti. Acesti profesionisti vor sti sa confere filmului toate calitatile necesare scopului pentru care sunt facute.

Dar de ce sunt lasate urmele acestor evenimente de fapt?

Simplu! Pentru ca de cand exista oameni, ei traiesc in comunitate. La o anumita varsta isi intemeieaza propriul cuib, si cauta ca aceste clipe sa fie imortalizate, ca sa ramana ce sa arate copiilor, nepotiilor. Candva aceste momente erau pictate pe peretii pesterilor, mai apoi sculptate in piatra, lemn, desenate pe papirus, in evul mediu gravate in placute de arama, apoi a fost inventata fotografia, si iata ajungand pana in zilele noastre la camere tot mai moderne, care azi-maine si singur filmeaza.

Scop

Totusi nu este asa. Aparatul n-are suflet, si atunci vine cineastul si umple imaginiile cu vraja, ca sa fie unice, speciale. Deci nunta trebuie sa reflecte prezentul miriilor, pentru un viitor pe care-l vor trai cu multi membri, care acum nu sunt prezenti. Dar ei – tineri- vor ca si atunci, acei noi membri de familie sa fie partase de bucuria lor.

Bine, dincolo de efervescenta primilor ani, cand cu fiecare ocazie speciala se vizioneaza filmul cu prietenii, cu rudele, cu fostii invitati, fiind un mijloc de reeditare ale acelor momente unice.

Vedem asadar ca filmul de eveniment, ca atare si de nunta este un suport care poarta evenimentul dealungul anilor, si aduce tot atatea bucurii, si nu numai pentru cei care au fost acolo. Din contra! In crezul meu filmul de nunta trebuie sa fie facut in asa fel incat sa aduca tot atatea emotii, si celor care-l vad prima data ca si cum au fost traite clipele de catre protagonistii filmului.

Filmul de nunta in conceptia mea trebuie sa se adreseze celor care au fost departe, care poate nici n-au existat pe atunci. Cu armele specifice cinematografiei trebuie sa realizam ceva care sa poarte bucuria clipei tot asa de solid, si departe in timp ca acele picturi rupestre lasate de omul de la aparitia lui. Ca si atunci, si acum omul incearca sa transmita aceasta bucurie nemarginita prin arma artei, mai ales prin audio-vizual.

Domeniu

Acest domeniu s-a dezvoltat in ultima vreme, au aparut nu numai tehnologii, dar si oameni capabili, care au creat un domeniu artistic aparte, o arta noua in cadrul cinematografiei. Au aparut si cameramanii profesionisti, care stiu ce inseamna acest nou domeniu cum sa-l foloseasca sa redea mesajul clar al filmului, dandu-i sens.

Deci astazi mai mult ca niciodata oamenii au nevoia nu numai de a pastra ci si a transmite bucuria, si fericirea traita intr-un moment precum nunta.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma