Ca in orice domeniu al artei, si in cadrul videografiei exista stiluri diferite de exprimare. Fiecare stil isi are rolul sau, iar din combinatia lor rezulta defapt un film de succes. Atunci cand va calca pragul unul dintre cele mai importante evenimente al vietii voastre, ziua nuntii, este bine sa alegi cu atentie echipa de videografi, pentru filmul care iti va aminti cu drag de aceste clipe. Principalele stiluri al unei astfel de productii sunt urmatoarele:

Stilul filmarii de Nunta – Stil Documentar

Stilul Documentar prezinta sirul evenimentelor, asa cum s-au petrecut ele, fara prea multa post-productie, in afara de o coloana sonora, si cateva tranzitii subtile. Accentul este pus pe documentarea cat mai exacta a intamplarilor din ziua respectiva, cameramanul focusand doar pe captarea succesiva a scenelor. Un astfel de film poate dura in jur de 3 ore, avand la baza informatia acelei zile, fara prea multa implicare artistica. De obicei stilul filmarii de nunta reprezinta relatia unui cuplu.

Acest tip de filmare este unul dintre cele mai ieftine, deoarece nu necesita multa procesare si editare, nici captarea cadrelor detaliate, asadar nu transmite cu adevarat emotia traita de cei prezenti la nunta.

Stilul filmarii de Nunta – Stil Cinematic

Acest stil, se apropie foarte tare de proprietatiile filmelor de cinema.

Durata lor este in jur de 40-60 minute, si au ca scop redarea evenimentului intr-un mod armonios si dinamic.

Ca si in filmele cinematografice, si aici se foloseste aceasi tehnologie, cu o doza mare de creativitate, inbinand imagini artistice, trucuri vizuale, si tensiuni dramatice, care dinamizeaza productia.

De cele mai multe ori rezultatele sunt scurt-metraje, sau scurte clipuri, care transmit pur si simplu dinamismul acelor clipe, si te tin cu sufletul la gura, clipa de clipa. Este unul dintre cele mai iubite tipuri de filme, cand vine vorba de nunti.

Pentru realizarea unei astfel de productii video, este nevoie de o echipa profesionista in videografie, cu dotari specifice, pentru captarea celor mai interesante cadre, din unghiuri uneori bizare, dar de un mare effect.

Montajul este realizat, in sincron perfect cu dinamismul coloanei sonore, cu tranzitii naturale, imaginiile fiind aranjate intr-un mod artistic.

Aceste servicii sunt alese, de cele mai multe ori, de catre cei care inteleg amploarea evenimentului, si importanta ei in viata fiecarui om.

Stilul filmarii de Nunta – Stil Narrator

Toata atentia este tintita pe povestirea evenimentelor. Deseori contine scene regizate, precum comentariul miriilor pe coloana sonora, pentru a face filmarea cat mai credibila, si pentru a te introduce intr-o lume de poveste.

In acest stil, gasim multe elemente din cel cinematografic, dar chiar si asa, inca nu multi se dedica pentru acest segment.

Stilul filmarii de Nunta – Stil Traditional

Cel mai mult seamana cu inregistrari amatoricesti, cunoscute si sub numele filmari de familie. Aceste imagini, in cele mai multe cazuri, raman needitate, nefragmentate, predate in mod brut, cu un continut de cateva ore, cu capturi succesive.

Personal resping categoric alegerea acestui stil, deoarece ziua nuntii, merita mai multa atentie decat atat.

Stilul filmarii de nunta

Dupa cum vedeti, posibilitatiile sunt nelimitate, iar un videograf bun va sti sa aplice corect fiecare stil la momentul oportun. Totul tine de fanteziile, si creativitatea voastra, si daca ar fi sa ma intrebati, eu as alege echipa care stie cum sa combine stiluriile, pentru a definii nunta visurilor mele, lasand o amintire frumoasa in urma.

Citește în continuare:

Află cât trebuie să plătești pentru serviciile foto video pentru a nu fi pe minus la nuntă. Calculatorul de preț pune accent în primul rând pe bugetul serviciilor foto video și ține cont de numărul de invitați și...
Lista judetelor in care oferim servicii foto video Oferim servicii foto de nunta in urmatoarele judete: Alba Ce loc mai bun pentru a-ţi uni destinul de persoana iubi...
Am lansat echipa de fotografi nunți Madvideo Astăzi, 15 Septembrie 2018, a fost lansată echipa de fotografi nunți și botezuri madvideo.ro. După ce au fost strânse și...
De ce să alegi clipul Same Day Edit? În acest articol am să îți spun de ce să alegi un serviciu de videografie ce include realizarea unui clip SDE. Când te s...
Cum se obține cel mai mic preț pentru filmarea de nuntă? Cum se obține cel mai mic preț pentru filmarea de nuntă ??? Chiar dacă trăim într-o lume în care videografia de nuntă se...
Filmare nuntă în Câmpina | Viziune, Creație & Rezultat Zilele trecute m-am dus la Câmpina să filmez o parte din nunta Andrei și a lui Daniel. Spun o parte din nuntă pentru că ...
Așa arată o filmare de nuntă realizată în Ploiești Filmări nunți Ploiești - Despre lucrarea mea Mi-am propus ca în acest articol să vă arăt cum a ieșit filmarea nunți...
Realizăm film de nuntă într-o viziune diferită Serviciile de fotografie - foto nunta si videografie - film de nunta au evoluat din punct de vedere al expunerii. Suntem...

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Janin Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Janin
Cititor
Janin

Stil Cinematic.