Sunetul din filmarea nunții

Banda sonora a filmului este la fel de importanta, ca imaginile filmate la o nunta. In randurile urmatoare voi vorbi despre efectele audio, parte componenta a sonorului. Unde trebuie folosite, si ce rol poate sa aiba efectele intr-un film care ne prezinta un eveniment? Fie nunta, botez, sau orice eveniment unde vom povestii despre clipe unice care trebuie sa ramana in amintirea oamenilor aceste procedee sunt binevenite. Efectele sonore le putem inregistra chiar si odata cu filmarea nuntii. Dar, mai multe detalii despre sunetul din filmarea nuntii aflam in acest articol.

Sunetul din filmarea nuntii

In acest caz insa trebuie sa stim exact ce vrem si sa lucram perfect, la nivel inalt cu mijloacele de inregistrare audio-video. Cel mai important efect este tocmai muzica dansata. Aici vor putea aparea si cazuri, cand  apar probleme deranjante, caz in care vom folosi o alta inregistrare. In orice caz vom inregistra toata muzica pe viu de la muzicanti – cantareti, prin microfoane speciale, si de aici vom adauga la filmul de nunta. Cu microfonul camerei vom capta numai sunetele mai interesante, care aduc culoare si argumentare filmului de nunta, poate cate un dialog, sau o vorba de tandrete, o gluma bine spusa care poate intra in lucrare, fara sa-i scada valoarea. In rest vom gasi o mare varietate de efecte in programele de montaj. Insa noi facand filme mai speciale de inalt nivel, vom cauta, gasi, sau genera in studioul propriu toate efectele. Ca doar nu vom lua de-a gata. Efectele pot fi chiar si sunetul clopotelui, sau, diferitele tusee care puncteaza momentele importante ale filmului de nunta, astfel  stim cand lasam o parte si intram in alta. Aceste tusee trebuie alese cu grija, sa nu rupa filmul, sau sa deranjeze continuitatea.

Se poate intampla, ca la filmare sa fi facut greseli, se aud zgomote nedorite si atunci folosim efecte audio, care ne salveaza fara sa se observe. Un mic exemplu pentru: Sunetul din filmarea nuntii.

Sunetul din filmarea nuntii – un film de Madalin Dumitru

Efecte mai dese pot fi, ca fosnetul rochiei, „glasul” cutitului cum taie tortul, suspine, deschiderea si inchidrea unei usi. Poate fi un efect extraordinar sunetul viorii, alta decat ceea folosita de orchestra, tot asa pot fi folosite si instrumentele de suflat, mai ales cele usoare care nu fac parte dintre cele de arama. Cateodata apar faze care permit folosirea metronomului, daca stim unde si cand sa aplicam aducem un efect senzational. Merge si ticaitul ceasului, pasii care se apropie, sau alta data se departeaza. Suieratul vantului, picurarea apei vor fi alte posibilitati, ca si glasul paraului care curge repede la vale, ciripitul pasarilor. Dar toate aceste efecte folosite echilibrat, cu un scop bine definit. Niciodata nu vom exagera cu efectele, folosind tot ce avem in audioteca, doar ca sa ne aratam stapani pe aceasta arma. Aceste efecte trebuie sa fie discrete, folosite unde isi au rostul, unde ajuta, si scoate in evidenta un aspect altfel pierdut.

Sunetul din filmarea nuntii

Am aratat cateva efecte, am insiruit o seama de posibilitati. Aici insa nici pe departe n-am terminat sirul lor, si posibilitatile. Numai un pic de fantezie trebuie, si vom gasi efectele potrivite pentru fiecare situatie speciala. Merita sa fim atenti, si folosim unde merg doarece vor ridica valoarea filmului, aducandu-ne dincolo de laudele clientilor si o binemeritata satisfactie profesionala.

Sa nu ne fie frica deci sa le folosim, sa le cautam, sau sa le generam in studio. Trebuie sa incercam de cateva ori si dupa aceea la fiecare film ne vom gandi unde si in ce conditii putem incorpora niste asemenea efecte care subliniaza valoarea imagini, puncteaza esenta.

Cu grija insa! Nu trebuie sa fie tot sonorul numai un amalgam de efecte audio. Asa ca retine, sunetul din filmarea nuntii este un factor important ce poate duce la o calitate mult superioara… rezultatul filmului tau de nunta.

One thought on “Sunetul din filmarea nunții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close