Tine de usurinta cu care insuseste tot ce este legat de filmari de nunta.  Imi place sa-i numesc pe acesti cavaleri ai filmului videografi profesionisti de nunta. Unii dintre ei sunt talentati, si se vede cu ce usurinta gasesc rezolvare la provocariile grele. Sunt altii care se chinuie, si la inregistrarea unui moment simplu. Talentul deci tine de usurinta cu care aparatul de luat vederi face ce vrea el, usurinta cu care si cele mai banale momente capata stralucirea in filmele lui. Sa nu fiu gresit inteles! Talentul nu tine de pregatire. Nicidecum. Am scris in acest articol despre talentul cameramanului de nunta.

Am vazut cameraman de nunta, care gasea cele mai bune solutii la toate aspectele unei filmari, ii iesea totul, fara sa fi facut scoli de pregatire. In asemenea cazuri se spune ca filmul l-a gasit pe el. Altii care sunt tot timpul cu cartile, cu brosurile de specialitate la ei si tot nu reusec. Cum s-ar zice: fuge filmul de ei. Talentul cameramanului de nunta va fi intotdeauna cel mai important atu al unui ofertant.

Sigur ca talentul cameramanului de nunta nu este suficient ca sa devina cineva un bun videograf de nunta. Nu, nici pe departe. Mai trebuie multa pregatire, instruire. Dar unde este talent, este pe ce construii. Talentul cameramanului de nunta deja garanteaza pe jumatate reusita. Cealalta jumatate ramane pregatirea, coroborat cu atractia pentu meserie, devotamentul. Nu trebuie sa uitam de modestie, de conceptul centrat pe om. In cinematografie in general filmul de evenimente (nunti, botezuri, zile onomastice) este genul cel mai uman. Poate prea uman, prea a fi centrat pe oameni. Oamenii si aceste creatii artistice, spre a-i satisface pe oameni.

Dar aceste evenimente sunt pentru oameni, nu-i asa. Atunci si cameramanii de nunta sunt devotati oamenilor, si cine poate reda mai bine omul intr-un film decat camaramanul talentat. Cel cara in orice om vede acel plus, acel semn dinstinctiv care il deosebeste de ceilalti, insusuri care trebuie puse in lumina reflectorului. Talentul cameramanului de nunta, va gasi zambetul nonsalant, chiar sub durerea lacrimii, si ii va da aripi prin film, protagonistului.

Talentul cameramanului de nunta nu se invata si nu poate fi luat de la altii. Ori il are un cameraman – ca de altfel orice artist – ori nu-l are. Aceste insusiri nu se dobandesc. Pur si simplu trebuie sa simti o tragere speciala pentru ceva, sa fi in stare sa-l faci cu usurinta, sa se vada ca ai talent pentru lucrul respectiv.

Daca cineva vede cum lucreaza un cameraman, si ia o camera incepand sa filmeze, pare usor. Si este usor, si astazi la indemana oricui sa filmeze. Dar nu oricine care umbla cu camera este si cameraman in sensul artistic al cuvantului. Una e sa vrei tu sa faci filme, si alta sa si poti face fara un efort excesiv din punct de vedere artistic. La cameramanul talentat, procedeele artistice vin usor, fara fortare, nu se va observa artificialitatea. La cameramanul talentat nu se pune problema sa gaseasca o rezolvare mai aparte, la situatii unde cameramanul pregatit, dar fara talent va folosi metode invatate din carti. Talentul cameramanului inseamna usurinta cu care poate refuza cartea, sau cel putin prima data epuizeaza toate posibilitatiile originale, neasteptate, si dupa aceea apeleaza la clisee.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Sa retinem in esenta ca datoram respect tuturor artistilor, cameramaniilor, care prin puterea imaginilor ne arata omul, cu ale sale bune si rele.

Dar cameramanul talentat ne poate arata si suspinul care nici nu si-a luat zborul inca.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma