Poate ca nu se astepta nimeni sa scriu despre subiectul: tepele clientilor si filmarea nuntii. Da, se practica…. si se practica la greu. Esti baiat bun, esti luat de prost. Concluzia? Pai transforma-te intr-un baiat rau. Da, usor de zis dar greu de realizat. Finetea si bunatatea unui om reflecta educatia acestuia. Asa ca varianta transformarii pica. Am fost pus de cateva ori in ipostaza de a-mi regreta profesia. Cat de usor se poate pacalii un ofertant si la ce riscuri te expui in momentul alegerii acestei solutii.

Exceptant cazurile de forta majora, vreau sa va spun ca experienta fragila iti poate dauna grav imaginii. Pentru a exemplifica mai bine metodele prin care un client te poate pacalii, voi face o analiza a posibilelor situatii. Acum, probabil te intrebi sec: Care este nebunul care nu isi mai vrea filmarea de la nunta. Situatiile prezentate mai jos se pot regasii si in profesia unui fotograf de nunta.

Tepele clientilor si filmarea nuntii

  1. Invocarea nemultumirilor tehnice sunt o metoda des intalnita in relatia clientcameramanfotograf de nunta. In proportie de 90% nemultumirile clientilor sunt bazate pe criteri ilogice si nefondate din punct de vedere al cerintelor mentionate in contract. Un mic exemplu: A, pai nu l-ai filmat pe varu’ Sandel cand a dansat cu verisoara lu’ nea Mitica. Intentia clientului poate duce la discutii de genul: Si ala micu, de respira greu.. nu l-am vazut pe filmarea nuntii. Da, tragic. Exista si o categorie de clienti de 10% care au perfecta dreptate. De obicei aceste divergente apar cand ofertantul face parte din categoria: cameraman de nunta amator
  2. Din categoria: tepele clientilor si filmarea nuntii fac parte si persoanele care apeleaza la servicii pro, doar de imagine. Gandirea acestora este simpla. Vor sa afiseze o imagine pe care nu o pot suporta financiar. Avansul nu este mare… Riscul este imens! Acesti clienti prefera sa inventeze motive de nemultumire la care nu te-ai fi asteptat niciodata. Cateva exemple: Acum nu putem sa luam filmarea nuntii pentru ca plecam din tara, dar te va suna un var si va achita el tot. Crezi ca te mai suna cineva? Sau, cea mai intalnita replica este: Am iesit la nunta pe minus si acum nu avem de unde sa achitam aceste servicii. Te sunam noi cand facem rost de bani. Trece o luna, trec doua si tot asa.. Iar pe filmarea acestora se lasa uzura timpului intr-un sertar intunecat. Dureros este faptul ca aceasta categorie de clienti nu isi poate pata imaginea in fata prietenilor. Ai idee ce le spune prietenilor? Iti zic eu: Ba, cameramanii aia care mi-au filmat mie nunta nici acum nu mi-au dat filmarea. Sunt neseriosi. Pacat ca oamenii care aleg sa fie cinstiti, care au facut sacrificii pentru a ajunge la un nivel… au cel mai mult de suferit.
  3. Cea mai urata faza din categoria: tepele clientilor si filmarea nuntii – este aceea cand te suna clientul cu 3 zile inaintea nuntii si iti spune ca a gasit pe cineva mai ieftin sau ca nu se mai tine nunta. Uau… acum o sa zici: Lasa ca tot e bine ca ai ramas cu avansul. Da, nimic gresit in aceasta gandire. Dar, un cameraman profesionist de nunta poate contracta maxim 6 evenimente pe durata unei luni. Si acum vei zice: Si ce nu ii ajung 5 nunti? Te poti interesa cat castiga un cameraman de nunta. Doar prin promovare foarte costisitoare poti ajunge sa filmezi 5 evenimente pe durata unei luni. Trebuie sa te gandesti ca sunt zile de post si multe luni moarte in care nu se fac nunti. Deja intram in alt segment si nu este bine. Ne limitam la subiectul acestui post: Tepele clientilor si filmarea nuntii

Sincer, imi pare foarte rau de toti ofertantii corecti ce intampina sau au intampinat aceste probleme. Trebuie sa acordam mai multa atentie la semnarea unui contract! Pentru ca sunt patit, acum sunt foarte atent. Prefer sa nu imi complic evolutia. Prefer sa stau acasa sa ma documentez despre videografia de nunta. Informatia acestui articol reprezinta viziunea unui videograf de nunta despre tepele clientilor si filmarea nuntii.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma