Da, ati citit bine! Este vorba de umplutura din filmarea de nunta, de imagini care aparent nu au lagatura cu filmul, dar il invelesc, ajuta esenta in exprimarea de baza. Astfel de imagini sunt in toate filmele, pana si in cele artistice. Au rolul de estomparea tensiuni, inaintea unor scene puternice, ca sa ridice valoare dinamica.

Odata, undeva am scris ca la orice eveniment trebuie sa filmam cat mai calitativ, sa avem din ce sa asamblam filmul de nunta la montaj.  Atentie insa, nu poti monta un film numai cu imagini de prima importanta. Daca procedezi asa, la un moment dat unele imagini importante altfel in economia evenimentului isi pierd valoarea, pe langa altele. Imaginiile trebuie legate de cadre secundare, de o muzica adecvata, si numai asa putem face un film de nunta coerent, cu un fir al naratiei asezata si de inteles, de savurat. Ca doar degeaba facem un film de nunta, in care timp de doua ore vedem cum danseaza mirii, cum se bucura unii de altii, ca… dupa un sfert de ceas deja suntem multumiti. Sunt ei frumosi, este evenimentul lor, dar… si nunta se face cu oameni, nu? Mai sunt prezenti si invitatii, se mai bucura si altii de ocazie, deci… camera trebuie sa se roteasca.

Umplutura in filmare nunta

Umplutura este impropriu zis, ca in cazul nostru nu vom filma si introduce randunici, sau cosari la fan, ca umplutura, ci tot imagini care au o legatura cu filmul nostru de nunta. Numim umplutura ca n-ar fi chiar asa de importanta, domoleste entuziasmul imaginiilor necesare, si totodata le da o valoare ridicata. Si aurul pus langa plumb pare mult mai valoros, decat langa platina, nu?

Asa si la filmele noastre de nunta. Chiar daca totul se bazeaza pe stilul de filmare, trebuie sa existe o periodicitate, o ordine valorica intre imagini, si daca vrem sa ridicam valoare unor cadre introducem in prelabil niste filmari adiecente, care au lagatura cu evenimentul de nunta, dar nu sunt la fel de importante ca cele care urmeaza.

Vorbim de umplutura. Este ca si la multe romane (Tolstoi, Hugo foloseau des, cand delirau fara sens dar aparent in legatura cu tema, si noi ziceam ce mari sunt), cand nu ca n-ai avea imagini ci trebuie sa ridici tensiunea, valoarea, cand, trebuie sa lasi spectatorului posibilitatea sa respire. Degeaba dai numai imagini, care sa iti taie rasuflarea. In cazul nostru vorbim de umplutura pozitiva, umplutura, care ajuta filmul de nunta si nu pacaleste pe cel care se uita. Sigur ca se pune intrebarea, ca daca facem un film despre nunta unor persoane, avem voie sa folosim si imagini de umplutura? Da! Avem, si cateodata chiar trebuie. Am mai spus undeva ca daca am atatea imagini de calitate ca nu intra intr-un film, atunci voi face doua filme, dar respectand regula artistica (va mai amintiti, am stabilit ca si filmele de nunta, sunt, trebuie sa fie artistice) la montaj, coloana sonora, si titrarea. Nu putem inghesui fara rost intr-un film de doua ore, daca am reusit sa filmam imagini excelene pentru patru ore.

Sigur ca aceste cazuri sunt rare, dar daca avem aceasta sansa trebuie sa ne bucuram, si sa gasim modalitatea, solutuia, de a folosi tot materialul de calitate, fara sa facem filme care sa fie greu de digerat dn cauza consistentei imaginilor.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma