De cat timp are nevoie Video-ul de nunta?

Sustin cu tarie ca video-ul de nunta are nevoie de timp… de zile… pentru a contura rezultate cinematice. Chiar daca vorbim de un domeniu mult prea neimportant pentru marea majoritate a persoanelor, trebuie sa remarcam si interesul acelor oameni care isi doresc sa transforme video-ul de nunta intr-o productie cinematografica. Ce trebuie facut pentru ca video-ul de nunta sa devina cinematic? In acest articol vorbim despre productiile cinematice de nunta si de timpul pe care trebuie sa-l acordam acestui serviciu.

Chiar daca traim intr-o lume a vitezei, o lume in care toate evolueaza fara sa depunem prea mare efort sau sa avem vreo contributie, trebuie sa stiti ca pentru a crea acea oglinda cinematica avem nevoie de ajutorul vostru.

Nimic nu poate fi original sau apreciat fara implicarea ambelor parti. Degeaba echipa de productie isi da interesul daca tu ca mire sau ca mireasa nu intelegi ca esti singura persoana care poate decide calitatea video-ului de nunta. Ce trebuie facut? Eu cred ca daca vei aloca timpul necesar filmarii, vei fi receptiv si vei intelege importanta momentelor filmate atunci cu siguranta rezultatul va fi cel dorit.

Un alt ingredient in reusita unui proiect cinematic este naratiunea si sunetul. Pentru a intra in lumea cinematografiei de nunta ai nevoie de o poveste si de un sunet care sa sustina imaginile prezentate. Marea problema a prezentului este ca lumea alege gresit sunetul pentru best moments-ul de nunta. Sunetul care sustine video-ul de nunta trebuie sa fie un soundtrack si nu o piesa hit. Sunt de acord cu piesele hit care se aud la radio dar nu pentru acest concept de video nunta.

Video-ul de nunta are nevoie de timp… de zile…

Actiunile oamenilor sunt mult mai importante decat textele pieselor hit. Pentru a crea un film de nunta intr-o linie cinematica trebuie amplificata miscarea fiecarui personaj. Sunetul live are si el o importanta foarte mare in transmiterea unei atmosfere. Sunt cazuri cand oamenii isi doresc sa nu inseram sunete live din nunta. Eu consider ca aceasta dorinta a mirilor reduce foarte mult aspectul cinematic pe care noi trebuie sa-l obtinem in urma unei colaborari.

Atat interviurile cat si coloristica sunt elemente foarte importante in calitatea video-ului de nunta. O alta zi de filmare poate fi singura solutie prin care sa echilibrezi informatia prezentata intr-un best moments de nunta.

De ce avem nevoie de inca o zi de filmare pentru video-ul de nunta? De multe ori suntem pusi in situatia de a transmite un mesaj social. Cand conceptul video-ului de nunta doreste sa devina un mesaj narativ, atunci ai nevoie de prezentarea actiunii de baza si anume: De ce se casatoresc acesti oameni? Prin simpla filmare a evenimentului, nici un videograf nu poate sa transmita aceasta informatie.

Toti suntem mai mult sau mai putin priceputi sa realizam un clip atractiv de nunta prin metode tehnice. Insa, povestea unui eveniment din viata ta nu inseamna insusirea abilitatilor de filmare sau editare.

Video-ul de nunta inseamna povestea etapei prin care treci. Inseamna varsta pe care nu o poti intoarce. Inseamna emotia pe care nu o poti retraii. Inseamna mult mai mult decat imaginile unui live surprinse la o petrecere.

Un alt factor foarte important in calitatea filmarii de nunta este modul prin care implicati invitatii in filmul de nunta. Voi nu sunteti speciali pentru ca purtati o anume costumatie sau pentru ca mergeti in anumite locatii pentru sedintele video sau foto. Voi sunteti speciali pentru ca oamenii din jurul vostru va fac speciali. Dialogul imaginilor dintre invitati si miri sunt cheia echilibrului intr-un concept video de nunta.