De ce videografia de nunta se afla int-un prag critic?

Cu siguranta nu stiti ca videografia de nunta trece printr-o etapa critica a evolutiei. Anul 2014 va fi anul in care multi vor renunta la aceasta profesie. Este un an al investitiilor si al dezvoltarilor mega rapide. Cine a afectat videografia de nunta? Sistemul! Sistemul online numit google zguduie puternic si acest mic segment al videografiei de nunta. Anul 2013 a fost un an in care au fost triati toti ofertantii. Nu mai exista cameramani din clasa de mijloc.

Pentru ca timpul guverneaza evolutia cameramanilor de nunta, anul 2013 a facut o giganta triere printre acestia. Clasa de mijloc ce cuprindea filme de nunta modeste a disparut. Evolutia unora a demigrat aceasta clasa, a celor de nivel mediu. S-a ajuns sa apelam la strategiile de marketing de acum 20 de ani. Si totul se datoreaza sistemului care printr-o abordare oficiala si un interes propriu si privat  claseaza cu mult interes noile valori ale castigurilor. Pentru ca videografii de nunta depind enorm de tehnic si promovare, vom asista la o scadere a pietei. Alaturi de toti videografii de succes din Romania am incercat pana in prezent sa imbunatatim calitatea serviciilor pentru filmarea de nunta. Am introdus conceptul cinematic de nunta, in ideea ca oamenii sa primeasca filme de nunta calitative si nu un numar de ore filmate incorect. Alaturi de acestia sunt pus in situatia de a recunoaste ca ne confruntam cu o situatie nedorita. Suntem nevoiti sa muncim din greu, „ca la inceputuri” pentru a ne pastra numele. Cu siguranta cei mai avantajati de noul sistem chinezesc sunt cei care vand cantitate. Nu m-ar mira sa vad in Romania o noua firma chinezeasca care sa ne ofere filmari de nunta trase la indigo, dar cu un pret de 100 ron. Noul algoritm implementat de cei de la google favorizeaza brandurile ce se bazeaza pe cantitate. Asa zisa promovare pe retele de socializare distruge informarea corecta a clientului. De ce? Sa presupunem ca x promoveaza serviciile video de nunta pe facebook. Acesta aloca un buget considerabil acestei campanii pentru a obtine o credibilitate cat mai mare prin strangerea de like-uri. O metoda care probabil a functionat in primele luni ale inaugurarii facebook in Romania. Videografia de nunta din Romania se imparte acum in doi poli ai serviciilor. Probabilitatea ca cei care pana acum aveau pretentia sa ofere doar servicii calitative sa renunte la aceasta strategie este in proportie de 80%.

Probabil se vor investii in aparate dslr cat mai ieftine pentru a avea un onorariu cat mai mic. Pentru anul 2104 prevad o invazie a ofertelor de genul. Filmare la nunta cu un aparat dslr la rezolutia full hd. Iti stau pe tot parcursul evenimentului si iti fac si un clip cu tranzitii digital. Toate astea ti le dau pe discuri dvd pe care ti le printez cu o poza. Si toate astea te costa 150 euro, iar materialul ti-l predau in 3 zile. Cu o mare dezamagire tot mai mult cred in aceasta noua relansare a majoritatii pentru a supravietuii in bransa. Chiar daca sistemul a adus pagube majore evolutiei, va trebuii sa avem grija la o vanzare corecta a serviciilor. Daca oamenii vor apela la serviciile de 150 de euro in urma unei informari gresite, atunci ne putem lua adio de la videografie. Daca oamenii vor avea inca acces la o informare corecta despre videografia de nunta, atunci nu ne vom pierde speranta ca totul isi va revenii cat de curand.