In detrimentul de technica prin expresia videograf de obicei ne referim la videograful care face filme de eveniment: nunta, botez, zi onomastica, taiere de panglica, si altele, legate de un grup restrans de oameni. Este un cameraman cu aptitudini mai dezvoltate spre a inregistra imagini care sa-i prezinte pe oameni in bucuriile lor, traind clipe fericite, cateodata aratand chiar si durerea caci si asta este caracteristic omului. Poata pune cineva intrebarea: bine, bine, dar de ce nu poate filma oricine acest eveniment daca are o camera. Sau macar oricine cu pregatire de cameraman. Va asigur ca nu poate. Meseria de videograf este total diferita de camaramani, de studio, sau de operatorii de imagine dintrun film de duzina. Citeste un articol despre videografia de nunta.

Videograful are „ochi” pentru fata umana, pentru sentimentele care sa erupa la suprafata din sufletul oamenilor, dar un videograf adevarat poate arata si sentimentele ascunse, ramase in adancul sufletelor.

Videografia se invata in scoli? Nu se fac scoli speciale de videografe. Si ei termina scolile de operatori, de camaramani, unii dintre ei, invata de la profesionisti si arta montajului,  mai tarziu vor concepe scenarii, va inregistra coloana sonora, si va sti sa faca toate efectele necesare unui fim de ocazie. Intr-un singur profesionist se regasesc toate specialitatiile executantului de film. Din simplul camaraman cu timpul si cu pregatirea adecvata se va cladi un profesionist cu multiple calitati, pentru care nu mai exista doar imaginea, sonorul, spatiul ci evenimentul prezentand oameni, cu trairile lor in spatiul dat, si in timp alocat. Aceasta reprezinta videografia la care multi cameramani viseaza sa ajunga.

Videografia

Dar! Aceste insusiri nu vin de la sine, si nu o vor dobandii toti cei care pun mana pe o camera. Nicidecum. Ca sa devii vidograf nu este destul sa inveti toate cele, mai sus pomenite, si nici macar nu te ajuta cu nimic cea mai buna camera. Trebuie tragere de inima pentru actul de creatie, pentru arta cinematografica, pentru conservarea prezentului pentru generatiile viitoare, pentru posteritate.

Videografia: Si mai trebuie ceva!

Acel ceva este sufletul, devotamentul fata de filmul de ocazie, de a se mula dupa conditii de filmare, de a vedea oriunde, oricand frumusetea umana, valoarea sufleteasca, si atunci incepi sa te apropii de cerinte. Cum am mai amintit videograful, ca si cameramanul profesionist nu se naste. Se formeaza. Se formeaza lucrand, creand, cu greseliile inerente de inceput si cu bucuria succesului cu timpul. Astfel videograful pana sa realizeze filmul va devenii prieten cu personajele lui, va stii sa le arate fata mai frumoasa, cu efort si cheltuiala minima. Videograful pastreaza o etica desavarsita, folosind imaginiile in scopul pentru care au fost inregistrate, si nu va folosi niciodata talentul in a crea prin efecte nepermise filme care sa-i arate pe oameni in alta ipostaza decat pentru ce au fost facute inregistrariile.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Videograful va sti sa-si pregateasca imprejurarile filmarii, cand este cazul dar la nevoie poate filma spontan, inregistrand imagini la fel de reusite. Videografia spune: Pentru videograful meu nu exista imposibil. Deoarece arta filmului in lumea sa prezinta un basm, care se naste si traieste prin obiectivul camerei. Acest basm este continuu in jurul nostru.

Dar videograful il face vizibil. Ii da culoare, ataseaza melodia fredonata de prezent… pentru posteritate.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma